Breaking News

Γαλλία: Διάγγελμα Μακρόν για το συνταξιοδοτικό (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η απόφαση του Γάλλου προέδρου να περάσει τη μεταρρύθμιση για το συνταξιοδοτικό με προεδρικό διάταγμα είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις τον περασμένο μήνα. Τη Δευτέρα (17/4), o Εμανουέλ Μακρόν απηύθυνε διάγγελμα προς το γαλλικό λαό.

Όπως μετέδωσε το Euronews, o Εμανουέλ Μακρόν υποσχέθηκε την υιοθέτηση μίας δέσμης μέτρων στο κοινωνικό, οικονομικό και θεσμικό επίπεδο με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των εργαζομένων, καθιστώντας ταυτόχρονα σαφές πως η αναμόρφωση του γαλλικού συνταξιοδοτικού συστήματος θα τεθεί σε εφαρμογή εντός των προσεχών μηνών.

Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται πως η πλειονότητα του γαλλικού λαού είναι αντίθετη προς την αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος, την οποία ωστόσο χαρακτήρισε αναπόφευκτη και επιβεβλημένη. 

«Η λύση δεν είναι ούτε η ακινησία ούτε ο εξτρεμισμός» ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος, επισημαίνοντας πως από τα πρόσθετα έσοδα που θα προκύψουν από την αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού η Γαλλία θα έχει μεγαλύτερες δυνατότητες ανεξαρτησίας έναντι των αγορών και θα μπορέσει να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Δείτε το βίντεο του Euronews.