Breaking News

Πέθανε ο Harry Lorayne (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών ο Harry Lorayne, ο Αμερικανός μάγος, που ήταν ειδικός στη μνήμη, έχοντας την ικανότητα να θυμάται σχεδόν οτιδήποτε. 

Σύμφωνα με το Deadline, ο Harry Lorayne πέθανε την περασμένη Παρασκευή (7/4) στο Newburyport  της Μασαχουσέτης, με τον ατζέντη του να επιβεβαιώνει το θάνατό του.

Ο  Harry Lorayne είχε την ασυνήθιστη ικανότητα να θυμάται σχεδόν οτιδήποτε. Μπορούσε να αναφέρει τα ονόματα δεκάδων ανθρώπων που μόλις είχε γνωρίσει, να θυμηθεί τους τηλεφωνικούς καταλόγους μιας μικρής πόλης και να ανακαλέσει συγκεκριμένες σελίδες περιοδικών. Συνδύασε αυτό το ταλέντο με μαγικά κόλπα με κάρτες, που θεωρούνταν παγκόσμιας κλάσης.


Στην ακμή του τη δεκαετία του 1960, ο Lorayne δούλεψε στην τηλεόραση και στο θέατρο, ενώ διηύθυνε ένα σχολείο εκπαίδευσης μνήμης στη Νέα Υόρκη. Ήταν επίσης συγγραφέας βιβλίων σχετικά με την εκπαίδευση της μνήμης.

Είχε εμφανιστεί πολλές φορές στο "The Tonight Show", την περίοδο που το παρουσίαζε ο Johnny Carson (1962-1992).

Ο  Harry Lorayne άφησε πίσω του το γιο του Robert και μια εγγονή. Η σύζυγός του και συχνά βοηθός του στη σκηνή, Renée Lorraine Lefkowitz, πέθανε το 2014.