Breaking News

ΗΠΑ: Δεκάδες νεκροί από τους φονικούς ανεμοστρόβιλους (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Συγκλονίζουν οι εικόνες από την τεράστια καταστροφή που έχουν προκαλέσει δεκάδες ανεμοστρόβιλοι σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει ο ιστότοπος του BBC, τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από μια σειρά ανεμοστρόβιλων που έπληξαν περιοχές στα νότια και στις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ.

Σπίτια καταστράφηκαν και χιλιάδες έμειναν χωρίς ρεύμα μετά από τεράστιες καταιγίδες που προκάλεσαν καταστροφές σε πολλές πολιτείες.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, έχουν αναφερθεί περισσότεροι από 80 ανεμοστρόβιλοι από τις 31 Μαρτίου.

Οι θάνατοι καταγράφηκαν σε διάφορες πολιτείες, όπως το Αρκάνσας, το Τενεσί, το Ιλινόις, η Ιντιάνα, η Αλαμπάμα και το Μισισίπι.

Μια καταιγίδα σάρωσε το Wynne του Αρκάνσας, μια κοινότητα περίπου 170 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας της πολιτείας, Little Rock. Το γυμνάσιο Wynne υπέστη σοβαρές ζημιές, ενώ μερικά κτίρια καταστράφηκαν.

Η κυβερνήτης Sarah Huckabee Sanders κήρυξε την περασμένη Παρασκευή (31/3) την πολιτεία του Αρκάνσας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι καταιγίδες της Παρασκευής οδήγησαν, επίσης, στην κατάρρευση της στέγης ενός θεάτρου σε μια κατάμεστη συναυλία heavy metal στο Belvidere της πολιτείας Ιλινόις, με αποτέλεσμα έναν θάνατο και 28 τραυματισμούς.

Καθώς οι καταιγίδες συνεχίζουν να κινούνται προς τα ανατολικά, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν χωρίς ρεύμα σε πολλές πολιτείες.

Η Βιρτζίνια, το Οχάιο και η Πενσυλβάνια έχουν πληγεί περισσότερο, σύμφωνα με τον ιστότοπο PowerOutage των ΗΠΑ.

Οι θανατηφόροι ανεμοστρόβιλοι έρχονται μια εβδομάδα μετά τον σπάνιο ανεμοστρόβιλο μακράς διαδρομής, που σκότωσε 26 ανθρώπους στο Μισισίπι και προκάλεσε ζημιές σε περίπου 2.000 σπίτια.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Open.


Πληροφορίες από: BBC