Breaking News

Ισπανία: «Οικοκτονία» στον υγρότοπο Ντονιάνα (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μεγάλες αντιπαραθέσεις προκαλεί το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των δικτύων άρδευσης στο Εθνικό Πάρκο Ντονιάνα, στη νότια Ισπανία, που είναι ένας από τους μεγαλύτερους υγρότοπους της Ευρώπης.

Όπως μετέδωσε το Euronews, η συντηρητική περιφερειακή κυβέρνηση της Ανδαλουσίας σχεδιάζει να νομιμοποιήσει τις παράνομες φάρμες καλλιέργειας φράουλας, που αντλούν νερό από τους υγρότοπους, κάτι που θεωρείται η βασική αιτία για την περιβαλλοντική καταστροφή της περιοχής.

Το 2021, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε την Ισπανία για την αδυναμία να προστατεύσει ένα από τα σημαντικότερα καταφύγια άγριας ζωής στην Ευρώπη.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Τιμ Μακφί, τόνισε: «Αν αποδειχθεί αναγκαίο, η Κομισιόν έχει τη δυνατότητα να λάβει επιπλέον μέτρα για να διασφαλίσει ότι η Ισπανία θα συμμορφωθεί με την απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου. Για την ώρα, αξιολογούμε τις παρατηρήσεις που μας υποβάλλονται και παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις».

Τον Μάρτιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε προειδοποιητική επιστολή στην Ισπανία απειλώντας να κινηθεί νομικά εναντίον της, κάτι που θα άνοιγε το δρόμο για την επιβολή οικονομικών κυρώσεων.

Πολλοί ανησυχούν ότι η καταστροφή στον υγρότοπο ενδέχεται να είναι μη αναστρέψιμη. Η Ισπανίδα ευρωβουλευτής Σέρα Ρέγκο κάνει λόγο για «οικοκτονία».

Δείτε το βίντεο του Euronews.