Breaking News

Η. Μαμαλάκης: «Η Βέφα Αλεξιάδου με ξεπερνάει, της χρωστάει πολλά η μαγειρική αλλά δεν το αναγνωρίζει κανείς... Ζήλια;» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στο εορταστικό «Δύο στη 1» ήταν καλεσμένος χθες, Κυριακή του Πάσχα, ο Ηλίας Μαμαλάκης. Ο αγαπημένος σεφ μίλησε, μεταξύ άλλων, για τη Βέφα Αλεξιάδου. Συγκεκριμένα, είπε στη Ζωή Κρονάκη και τον Δημήτρη Γιαγτζόγλου:

«Η σοφία της ηλικίας μου, μού δίδαξε ότι δεν πρέπει να χαίρομαι πολύ ή να λυπάμαι πολύ. Πρέπει να κρατάω μία απόσταση από τη λύπη και από τη χαρά.

Έχω πονέσει πολύ στη ζωή μου, όχι μόνο από απώλεια ανθρώπων αλλά και από διάφορες αναποδιές που μου έχουν συμβεί...

Ωστόσο, έχω χαρεί και πολύ. Δεν έχω χαρεί, όμως, γιατί πήρα αύξηση στη δουλειά μου, αλλά γιατί ο αδελφός μου πήρε μία μεγάλη υποτροφία από το BBC και πήγε ένα χρόνο στο Λονδίνο. Χάρηκα πολύ και όταν ο τότε εκδότης μου, μού είπε ότι από ένα βιβλίο που έβγαλα, πούλησε 120.000 κομμάτια...

Νομίζω η κυρία Βέφα με ξεπερνάει, γιατί είχε βγάλει πάρα πολλά βιβλία... Άκουσε να δεις. Η κυρία Βέφα, παρ' όλο που την χλεύασαν και την κορόιδεψαν, είναι πρωτοπόρος της ελληνικής τηλεόρασης. Τα κoριτσάκια εκείνης της εποχής - είτε από τις εκπομπές είτε από τα βιβλία της - έμαθαν να μαγειρεύουν... Της χρωστάει πολλά η μαγειρική της Ελλάδας, αλλά δεν το αναγνωρίζει κανείς και δεν ξέρω γιατί... Ζήλια;

Είναι μία ηλικιωμένη γυναίκα πια, η οποία έχει πονέσει πάρα πολύ... Το παράπονό μου είναι ότι η Δημοκρατία της Ελλάδας παρασημοφορεί "χάι-χούι" ανθρώπους, ενώ θα έπρεπε να παρασημοφορεί απλούς ανθρώπους, που έκαναν καλά τη δουλειά τους».

Δείτε στο βίντεο τη συνέντευξη.