Breaking News

Παγκόσμιο Κύπελλο Καΐρου: Ο Λευτέρης Πετρούνιας και η Βασιλική Μιλλούση κάνουν τον απολογισμό τους (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Λευτέρης Πετρούνιας έκανε τον απολογισμό του, μετά την πτώση του κατά την έξοδο του προγράμματός του, στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ενόργανης Γυμναστικής στο Κάιρο. Ο 32χρονος θρύλος των κρίκων έγραψε την Παρασκευή (28/4) στο Instagram:

«Στον προκριματικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κάιρο εχθές, έχοντας κάνει μια άρτια εκτέλεση, είχα μια απρόσμενη πτώση στην έξοδο με αποτέλεσμα να τραυματιστώ ελαφρά στη μέση μου.

Ήταν η 1η πτώση στην καριέρα μου, ακόμη και εγώ δεν μπορούσα να το πιστέψω. Όμως στον αθλητισμό όπως και στη ζωή όλα μπορούν να συμβούν και επιβάλλεται να κάνεις δύο πράγματα όταν πέφτεις. Να αναγνωρίσεις το λάθος σου και να μάθεις από αυτό πρώτα και ύστερα να σηκωθείς και να επιστρέψεις δυνατότερος.

Το σημαντικό της υπόθεσης είναι πως έχει κλειδώσει η πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα - πρόκριση για Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αυτά λοιπόν και προχωράμε μπροστά! Καλή επιτυχία στον Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη να ευχηθούμε όλοι για τον τελικό του Σαββάτου».

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης πρωταγωνίστησε την Πέμπτη (27/4) στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ενόργανης Γυμναστικής του Καΐρου, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό των κρίκων, ενώ ο Λευτέρης Πετρούνιας στάθηκε άτυχος και έμεινε εκτός οκτάδας.

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης συγκέντρωσε 14,033 βαθμούς στον προκριματικό των κρίκων, επίδοση που του χάρισε την 8η θέση και μαζί την πρόκριση για τον τελικό του Σαββάτου (29/04), από τον οποίο όμως θα λείψει ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο «άρχοντας των κρίκων» είχε πτώση στην έξοδο του προγράμματός του έπειτα από μία εξαιρετική εκτέλεση και έχασε έναν ολόκληρο βαθμό, με συνέπεια αντί να τερματίσει 1ος να περιοριστεί στη 12η θέση με 13,866 βαθμούς.

Παρόλα αυτά, ο 32χρονος υπερπρωταθλητής πρόσθεσε άλλους 5 πόντους στην συγκομιδή του στα φετινά παγκόσμια κύπελλα και εξασφάλισε μία θέση στην οκτάδα της ετήσιας παγκόσμιας κατάταξης των κρίκων, που του δίνει το δικαίωμα συμμετοχής στο προ-Ολυμπιακό παγκόσμιο πρωτάθλημα του φθινοπώρου.

Την Παρασκευή (28/4), με τη συμμετοχή της Βασιλικής Μιλλούση και της Βασιλικής Κυρλίδου ολοκληρώθηκε η ελληνική παρουσία στους προκριματικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ενόργανης Γυμναστικής του Καΐρου, που αποτελεί τον τέταρτο και τελευταίο φετινό αγώνα της σειράς των παγκοσμίων κυπέλλων.

Η Βασιλική Μιλλούση τερμάτισε 18η στον προκριματικό της δοκού ισορροπίας με 11,100 βαθμούς, μένοντας οριακά έξω από το βαθμολογούμενο «τοπ 16», που θα της έδινε πόντους στην παγκόσμια κατάταξη και θα την έφερνε πιο κοντά στην πρόκριση για το προ-Ολυμπιακό παγκόσμιο πρωτάθλημα του φθινοπώρου.

Πιο χαμηλά τερμάτισε η Βασιλική Κυρλίδου (10,433 β. στις ασκήσεις εδάφους, 8,033 β. στη δοκό), που πραγματοποίησε στην Αίγυπτο την πρώτη φετινή εμφάνισή της.

Η σύζυγος του Λευτέρη Πετρούνια, η Βασιλική Μιλλούση, έγραψε στο Instagram: «Και να που ήρθε πάλι αυτή η αμήχανη στιγμή.. ο πρώτος στόχος δεν τελείωσε με επιτυχία αλλά ίσως και να μην γινόταν μέσα σε οχτώ μήνες και με έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό να καταφέρω να προκριθώ για το Παγκόσμιο. Θέλω να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου γιατί με στηρίξατε πάρα πολύ με όλα τα μηνύματα και τις ευχές σας! Για την ώρα θα αφοσιωθώ στα κoρίτσια μου που μου έλειψαν και θα επαναπροσδιορίσω το στόχο μου με ηρεμία!».