Breaking News

Βρυξέλλες - Εύα Καϊλή: Αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους - Έφτασε στο σπίτι της - «Ο αγώνας συνεχίζεται με αποφασιστικότητα» (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Μ. Παρασκευής (ώρα Ελλάδας), η Εύα Καϊλή αποφυλακίστηκε από τις υπερσύγχρονες φυλακές του Χάρεν των Βρυξελλών.

Οι πόρτες των φυλακών άνοιξαν και βγήκε ένα όχημα με φιμέ τζάμια, το οποίο επιτάχυνε και απομακρύνθηκε από το σημείο. Η  Εύα Καϊλή τέθηκε εκτός φυλακής, με περιοριστικούς όρους, εν αναμονή της δίκης της.

Η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής και πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, μία από τους βασικούς υπόπτους στην υπόθεση Qatar Gate, θα τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση («βραχιολάκι» παρακολούθησης). Επίσης, της έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από το Βέλγιο, με τις Αρχές να έχουν κρατήσει το διαβατήριό της.


Στη συνέχεια το αυτοκίνητο έφτασε στο σπίτι της στις Βρυξέλλες, με την Εύα Καϊλή να συνοδεύεται από τον συνήγορό της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο. Η ίδια δήλωσε στους δημοσιογράφους μέσα από το αυτοκίνητο που τη μετέφερε:

«Με περιμένει η κόρη μου. Είμαι πολύ χαρούμενη σήμερα που θα είμαι και πάλι κοντά της. Ο αγώνας συνεχίζεται με αποφασιστικότητα από τους δικηγόρους μου. Ευχαριστώ πολύ».


Η Εύα Καϊλή ήταν η τελευταία, μεταξύ των εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο χρηματισμού και διαφθοράς που συγκλονίζει το Ευρωκοινοβούλιο, που παρέμενε σε φυλακή του Βελγίου. Μετά τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, ελεύθερος υπό ηλεκτρονική επιτήρηση αφέθηκε ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι, ενώ ακολούθησε και η αποφυλάκιση με «βραχιολάκι» του Βέλγου ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα.

Να σημειωθεί ότι η Εύα Καϊλή θα μείνει σε διαφορετικό σπίτι από αυτό του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Δείτε το ρεπορτάζ που μετέδωσε νωρίτερα η ΕΡΤ.