Breaking News

Κάννες: Ο Harrison Ford τιμήθηκε με Χρυσό Φοίνικα για το σύνολο της καριέρας του (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Harrison Ford εμφανίστηκε στο Φεστιβάλ των Καννών την Πέμπτη (18/5), όπου τιμήθηκε αιφνιδιαστικά με τον Χρυσό Φοίνικα για το σύνολο της καριέρας του, πριν από την παγκόσμια πρεμιέρα της 5ης ταινίας της σειράς «Indiana Jones».

Όπως αναφέρει το Deadline, ο Harrison Ford δέχτηκε ένα βροντερό χειροκρότημα από το πλήθος μέσα στο Grand Theatre Lumière.


Ανεβαίνοντας στη σκηνή, ο 80χρονος Αμερικανός ηθοποιός δεν έκρυψε τη συγκίνησή του από αυτή τη διάκριση, τονίζοντας αργότερα με χιούμορ: «Είμαι ευχαριστημένος και νιώθω τιμή, αλλά έχω και μια ταινία που πρέπει να δείτε».

Η ταινία "Indiana Jones and the Dial of Destiny" (Ο Ιντιάνα Τζόουνς και ο Δίσκος του Πεπρωμένου) θα κυκλοφορήσει στα τέλη Ιουνίου.


Ο Harrison Ford είχε εμφανιστεί στις Κάννες στο παρελθόν για τις ταινίες "The Conversation" (1974), "Apocalypse Now" (1979) και "Witness" (1985). Επίσης, παρευρέθηκε το 2014 για μια ειδική εκδήλωση για την προώθηση του "The Expendables 3".

Να σημειωθεί ότι το ίδιο είχε συμβεί και την περασμένη χρονιά, όταν είχε τιμηθεί αιφνιδιαστικά με τον Χρυσό Φοίνικα ο Tom Cruise, ο οποίος είχε πάει στις Κάννες για την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας του "Top Gun: Maverick".

Ο Harrison Ford πήγε στις Κάννες με τη σύζυγό του, την 58χρονη ηθοποιό Calista Flockhart, με την οποία παντρεύτηκε στις 15 Ιουνίου 2010. Ο ηθοποιός έχει τέσσερα παιδιά, που απέκτησε από τους δύο προηγούμενους γάμους του.