Breaking News

Έφυγε από τη ζωή ο Ed Ames - Η «θρυλική» στιγμή με το tomahawk στο «The Tonight Show» (videos+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών ο Ed Ames, ο Αμερικανός ποπ τραγουδιστής και ηθοποιός, του οποίου η μακρά καριέρα περιλάμβανε ηχογραφήσεις επιτυχιών, τηλεοπτική πορεία και ρόλους στο Broadway.

Σύμφωνα με το Deadline, o Ed Ames άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Κυριακή (21/5), στο Λος Άντζελες.

Ο Ed Ames γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου 1927 στο Malden της Μασαχουσέτης. Ήταν το νεότερο από τα εννέα παιδιά της οικογένειας (πέντε αγόρια και τέσσερα κoρίτσια).

Ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του 1950 ως μέρος του τραγουδιστικού κουαρτέτου Ames Brothers, όπου συνεργάστηκε με τα αδέρφια του Vic, Joe και Gene. Το συγκρότημα είχε επιτυχία με το "Rag Mop" το 1950 και σημείωσε συνολικά 49 επιτυχίες στα charts πριν τελειώσει η συνεργασία τους το 1963. Το συγκρότημα είχε, επίσης, ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα, το "The Ames Brothers Show".

Ο Ames ξεκίνησε μια σόλο καριέρα, φτάνοντας στα charts με τα "Who Will Answer?", "My Cup Runneth Over" και "Try to Remember".


Επίσης, έκανε περιοδείες στις εκτός Broadway παραστάσεις "The Crucible" και "The Fantasticks". Στη συνέχεια έπαιξε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στο Broadway στο "Carnival!" Αργότερα πρωταγωνίστησε με τους Kirk Douglas, Gene Wilder και William Daniels στην παραγωγή του Broadway "One Flew Over the Cuckoo's Nest".

Αν και ρωσο-εβραϊκής καταγωγής, υποδύθηκε τον ινδιάνο (Τσερόκι) Mingo στην τηλεοπτική σειρά "Daniel Boone" (1964-1970), στην οποία - σύμφωνα με το IMDb - εμφανίστηκε σε 72 επεισόδια από το 1964 έως το 1968.

 
Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του καριέρας, έγινε κατά λάθος θρύλος του "The Tonight Show" όταν έδειξε στον οικοδεσπότη Johnny Carson πώς να πετάξει ένα τσεκούρι tomahawk. Στόχος ήταν το ξύλινο περίγραμμα ενός καουμπόι. Τελικά το τσεκούρι καρφώθηκε στη... βoυβωvική χώρα του περιγράμματος του καουμπόι.


Μεταξύ άλλων, έκανε guest εμφανίσεις σε αρκετές σειρές, όπως "The Rifleman", "McCloud", "Murder She Wrote", "It's Garry Shandling's Show" και "Jake and the Fatman".

Παράλληλα με την καριέρα του, παρακολούθησε σε μεγαλύτερη ηλικία το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και το 1975 πήρε πτυχίο στις τέχνες του θεάτρου και του κινηματογράφου.


Ο Ed Ames άφησε πίσω του την τρίτη σύζυγό του Jeanne, δύο παιδιά - τη Sonya και τον Ronald - από τον πρώτο του γάμο με τη Sarita (Sara) Cacheiro, το θετό γιο του Stephen Saviano (είχε παντρευτεί τη μητέρα του Jeanne Arnold Saviano), εγγόνια και δισέγγονα.

Η κόρη του Linda (γνωστή και ως Marcella) που απέκτησε, επίσης, από τον πρώτο του γάμο, πέθανε το 2007.