Breaking News

Eileen Saki: Πέθανε η «Rosie» της σειράς «M*A*S*H» (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών η Eileen Saki, η οποία υποδύθηκε τη Rosie, την ιδιοκτήτρια του μπαρ στη σειρά «M*A*S*H».

Σύμφωνα με το Dealline τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου της επιβεβαίωσε ο σύζυγός της, Bob Borgen. 

Η Eileen Saki (το πραγματικό της όνομα ήταν Minako Borgen) υποδύθηκε τη Rosie στην κωμική - δραματική σειρά «M*A*S*H» (1972-1983) για τον πόλεμο της Κορέας. Η Rosie ήταν η ιδιοκτήτρια του ομώνυμου μπαρ (Rosie's Bar).

Με πρωταγωνιστές τους Alan Alda, Wayne Rogers, Loretta Swit και McLean Stevenson, η σειρά του CBS ήταν βασισμένη στην ομώνυμη ταινία του Robert Altman του 1970.

Η σειρά δεν έγινε αμέσως επιτυχία, αποτυγχάνοντας να μπει στις 25 πρώτες θέσεις των primetime προγραμμάτων εκείνης της σεζόν. Ωστόσο η τύχη του σίριαλ άλλαξε σύντομα, καθώς συνέχισε να είναι στο top 10 για κάθε μία από τις τελευταίες 10 σεζόν.

Η Eileen Saki εμφανίστηκε σε εννέα επεισόδια (σύμφωνα με το IMDb σε ένα επεισόδιο το 1976 και τα υπόλοιπα 8 από το 1979 έως το 1981).

Ήταν η τρίτη και τελευταία κατά σειρά ηθοποιός που ενσάρκωσε τη Rosie. Μάλιστα, εμφανίστηκε περισσότερες φορές από τις δύο προηγούμενες ηθοποιούς.



«Η γλυκιά μας Eileen. Η αυθάδης μας Rosie. Εκ μέρους του συζύγου της Bob, εκφράζουμε την ειλικρινή εκτίμηση για τους εκατοντάδες θαυμαστές του "M*A*S*H" που γέμισαν τις τελευταίες μέρες της Eileen με ειρήνη, ενθάρρυνση και αγάπη. Διάβασε κάθε email και απάντησε σε όσους περισσότερους μπορούσε... Η γλυκιά μας Eileen. Πόσο σε αγαπάμε. Πόσο θα μας λείψεις», έγραψε στα social media o Jeff Maxwell, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει στη σειρά «M*A*S*H».

Μεταξύ άλλων, η Eileen Saki έπαιξε στις ταινίες "Policewoman" (1974), "Meteor" (1979), "History of the World, Part I" (1981) και "Splash" (1984), όπως και στις σειρές "Good Times" (το 1979), "CHiPs" (1981), "Gimme a Break!" (1984) και "Man Rots from the Head" (2016). Εμφανίστηκε επίσης και σε διαφημίσεις.