Breaking News

Ελ Σαλβαδόρ: Tραγωδία σε ποδοσφαιρικό αγώνα (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τραγωδία σημειώθηκε στην πρωτεύουσα του Ελ Σαλβαδόρ, το Σαν Σαλβαδόρ, όπου οπαδοί ποδοπατήθηκαν 
μέχρι θανάτου κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο στάδιο Cuscatlán, στον αγώνα μεταξύ της τοπικής ομάδας Alianza και της ομάδας Fas με έδρα τη Santa Ana.

Σύμφωνα με το BBC, τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, κατά τη διάρκεια συνωστισμού οπαδών που επιχειρούσαν να μπουν μέσα στο γήπεδο.

Νωρίτερα η αστυνομία είχε κάνει λόγο για εννιά νεκρούς (επτά άνδρες και δύο γυναίκες), με όλα τα θύματα να είναι άνω των 18 ετών.

Τουλάχιστον 90 άτομα τραυματίστηκαν. Ο Υπουργός Υγείας Francisco Alabi δήλωσε ότι οι περισσότεροι από τους τραυματίες είναι σε σταθερή κατάσταση.

Ωστόσο μικροτραυματισμούς υπέστησαν δεκάδες άλλοι άνθρωποι. Ο Luis Alonso Amaya, από την Πολιτική Προστασία του Ελ Σαλβαδόρ, είπε ότι συνολικά περίπου 500 άνθρωποι έλαβαν ιατρική βοήθεια στο χώρο του σταδίου, με πολλούς να μεταφέρονται στο νοσοκομείο.

Ο συνωστισμός φέρεται να σημειώθηκε όταν μεγάλος αριθμός οπαδών προσπάθησε να εισέλθει στο γήπεδο μετά το κλείσιμο των πυλών. Τοπικοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι σε ορισμένους οπαδούς είχαν πουληθεί πλαστά εισιτήρια.

«Ήταν μια "χιονοστιβάδα" οπαδών που πέρασαν την πύλη. Κάποιοι ήταν ακόμα κάτω από το τούνελ. Άλλοι κατάφεραν να φτάσουν στις εξέδρες και μετά στο γήπεδο και πνίγηκαν από ασφυξία», είπε στους δημοσιογράφους ένας εθελοντής της ομάδας πρώτων βοηθειών των Rescue Commandos. 

Ο Πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ Nayib Bukele χαρακτήρισε το γεγονός ως «άνευ προηγουμένου», τονίζοντας ότι θα ξεκινήσει «εξαντλητική έρευνα».

Ο Nayib Bukele είπε ότι «όλοι» θα ερευνηθούν, συμπεριλαμβανομένων των ομάδων, των προπονητών, των αξιωματούχων του σταδίου, του πρωταθλήματος και της ομοσπονδίας.

«Όποιοι κι αν είναι οι ένοχοι, δε θα μείνουν ατιμώρητοι», ανέφερε στο Twitter ο γραμματέας Τύπου του Nayib Bukele.




Πληροφορίες από: BBC