Breaking News

Φονική κακοκαιρία στην Ιταλία (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Ιταλία μετρά τις πληγές της μετά τις φονικές πλημμύρες, που προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια.

Ο τραγικός απολογισμός της κακοκαιρίας αυξήθηκε στους 14 νεκρούς, με τους κατοίκους της περιοχής να κατηγορούν την κυβέρνηση για έλλειψη βοήθειας και μέτρων στήριξης.

«Ο αριθμός των νεκρών έχει ανέλθει στους 14», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) μια εκπρόσωπος της περιοχής.

Σύμφωνα με την αγγλόφωνη έκδοση του France 24, οι Αρχές στη Ραβέννα διέταξαν την άμεση εκκένωση δύο μικρών πόλεων και απηύθυναν μια «εξαιρετικά επείγουσα» έκκληση προς τους κατοίκους να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους στην περιοχή, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται σε «κόκκινο συναγερμό».

Το τελευταίο θύμα που βρέθηκε ήταν ένας άνδρας, ο οποίος ανασύρθηκε από ένα πλημμυρισμένο σπίτι στη γραφική πόλη Φαέντσα.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, σχεδόν οι μισοί από τους περισσότερους από 10.000 ανθρώπους που απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, πέρασαν τη νύχτα σε τοπικά καταφύγια, που δημιουργήθηκαν σε γυμναστήρια ή ξενοδοχεία, ενώ άλλοι έλαβαν ζεστά γεύματα από κινητές κουζίνες που αναπτύχθηκαν σε πολλές πόλεις.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Open.


Πληροφορίες από: France 24