Breaking News

«General Hospital»: Πέθανε η ηθοποιός Jacklyn Zeman (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 70 ετών, η ηθοποιός Jacklyn Zeman, που ήταν περισσότερο γνωστή για το ρόλο της νοσοκόμας Bobbie Spencer στη σειρά "General Hospital" (Γενικό Νοσοκομείο).

Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου της ανακοίνωσε ο εκτελεστικός παραγωγός της σειράς. Ο Frank Valentini έγραψε στο Twitter:

«Εκ μέρους της οικογένειάς μας στο "General Hospital", με συντριβή ανακοινώνω τον θάνατο της αγαπημένης μας Jackie Zeman. Ακριβώς όπως ο χαρακτήρας της, η θρυλική Bobbie Spencer, ήταν μια φωτεινή και αληθινή επαγγελματίας, που έφερε τόση θετική ενέργεια μαζί της στη δουλειά. Η Jackie θα λείψει πολύ, αλλά το θετικό της πνεύμα θα ζει πάντα με το καστ και το συνεργείο μας. Στέλνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους αγαπημένους της, τους φίλους και την οικογένειά της, ιδιαίτερα στις κόρες της Cassidy και Lacey».


Όπως αναφέρει το Deadline, η Jacklyn Zeman είχε ενταχθεί για πρώτη φορά στη σαπουνόπερα το 1977 και εμφανίστηκε μέχρι και το 2023 σε περισσότερα από 800 επεισόδια (σ.σ. 875 σύμφωνα με το IMDb).

Ήταν πέντε φορές υποψήφια για Emmy Daytime: τέσσερις για τη σειρά "General Hospital" και μία για τον ρόλο της ως Sofia Madison στο "The Bay". όπου έπαιξε σε 78 επεισόδια την περίοδο 2010-2022.

Η εταιρία ABC Entertainment και το "General Hospital" σημειώνουν σε δήλωσή τους: «Η Jacklyn Zeman ήταν ένα αγαπημένο μέλος του "Γενικού Νοσοκομείου" και της οικογένειας του ABC από τότε που δημιούργησε τον εμβληματικό ρόλο της Bobbie Spencer πριν από 45 χρόνια. Αφήνει πίσω της μια διαρκή κληρονομιά για την υποψήφια για Emmy ερμηνεία της κακής κοπέλας που έγινε ηρωίδα και θα τη θυμόμαστε πάντα για την ευγενική της καρδιά και το λαμπερό της πνεύμα. Είμαστε συντετριμμένοι από την είδηση του θανάτου της και στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους αγαπημένους της Jackie».

Γεννημένη στο Νιου Τζέρσεϊ στις 6 Μαρτίου 1953, η Jacklyn Zeman σπούδασε μπαλέτο στην παιδική της ηλικία. Μάλιστα, δέχτηκε υποτροφία για να σπουδάσει χορό στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης σε ηλικία 15 ετών, αλλά τελικά πήρε την απόφαση να ακολουθήσει το δρόμο της υποκριτικής. 

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην τηλεόραση στη σειρά "The Edge of Night", ενώ στη συνέχεια 
υποδύθηκε τη  Lana McLain στο "One Life to Live" (49 επεισόδια, 1976-1977).

Παρόλο που έγινε μέλος του "General Hospital" το 1977, η Zeman έκανε guest και σε άλλες σειρές, όπως "The New Mike Hammer", "Sledge Hammer", "Chicago Hope" κ.α.

Ο πρώην πρωταγωνιστής του "General Hospital", Rick Springfield (Dr. Noah Drake), δήλωσε στο Deadline:

«Είμαι απίστευτα έκπληκτος και συντετριμμένος στο άκουσμα του θανάτου της Jackie. Τόσο πραγματικά ευγενική ψυχή, χωρίς να το παίζει "vτίβα", είχε μόνο γλυκά πράγματα να πει για όλους. Ήταν αυτή, μαζί με την παραγωγό Gloria Monty, που με βοήθησαν να ξεκινήσω την καριέρα μου στη δεκαετία του '80. Ανάμεσα σε αρκετούς άλλους αισιόδοξους νεαρούς, η Gloria ρώτησε την Jackie ποιος πίστευε ότι θα ήταν καλός ως Noah Drake και η Jackie επέλεξε εμένα. Αγάπη στο πνεύμα σου καθώς ανεβαίνει, γλυκό κoρίτσι. Άφησες το στίγμα σου σε πολλούς από εμάς και δε θα σε ξεχάσουμε».