Breaking News

Η εξομολόγηση του Σοφοκλή Σχορτσανίτη: «Είχα πάθει κατάθλιψη και δεν είχα τη θέληση να συνεχίσω» (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στο πλατό της εκπομπής «Στούντιο 4» φιλοξενήθηκε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, ο οποίος παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης.

Μεταξύ άλλων, ο γνωστός μπασκετμπολίστας μίλησε στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο για το ρατσισμό που βίωσε λόγω των κιλών του, ενώ εξομολογήθηκε για τη μάχη του με την κατάθλιψη και το ταξίδι του στην Ελβετία για ψυχολογική στήριξη:

«Είχα πάθει κατάθλιψη και δεν είχα τη θέληση να συνεχίσω. Πίστευα ότι ήταν λάθος να παίζω μπάσκετ. Τότε ήμουν 21 ετών, στην Ελβετία έμεινα τρεις μήνες.

Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω ένα ζευγάρι ψυχολόγων, ένας άνδρας και μία γυναίκα, οι οποίοι με βοήθησαν πάρα πολύ. Μιλήσαμε για όλα τα θέματα, για τη σχέση μου με το μπάσκετ και τις προσωπικές μου σχέσεις. Με βοήθησαν και ήμουν πολύ καλύτερα από τότε, αργότερα ήμουν ακόμα πιο σίγουρος...

Τα μοιραζόμουν με τον ατζέντη μου, ο οποίος είναι ένας άνθρωπος πραγματικά κοντά μου και τον αγαπώ πραγματικά... Όχι δεν τα έλεγα όλα. Δεν είχα κάποιον να εξομολογηθώ τα πράγματα έτσι όπως ήταν... Δεν το αντιλήφθηκα ότι ήμουν έτσι πραγματικά, αλλά ήταν μία δύσκολη περίοδος. Οι πρόεδροι του Ολυμπιακού, τα αδέρφια Αγγελόπουλοι, με βοήθησαν πάρα πολύ σ' αυτό και πραγματικά θα τους ευχαριστώ για πάντα για την ευκαιρία που μου έδωσαν».

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, που διέγραψε μια μεγάλη πορεία στα γήπεδα του μπάσκετ, αγωνίστηκε στις ομάδες: Ηρακλής, Καντού, Άρης, Ολυμπιακός, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Παναθηναϊκός, Ερυθρός Αστέρας, ΠΑΟΚ, Απόλλων Πατρών, Τρίκαλα και Ιωνικός Νίκαιας.

Με την Εθνική Ελλάδας κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2006 και το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2009.

Στις 10 Δεκεμβρίου 2020, ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τα παρκέ, μετά από 20 χρόνια παρουσίας.


Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης μίλησε και για την προσωπική του ζωή και συγκεκριμένα για τη σχέση του με τη σύζυγό του, Ειρήνη.