Breaking News

Jock Zonfrillo: Πέθανε στα 46 του ο βραβευμένος σεφ και κριτής του MasterChef της Αυστραλίας (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε ξαφνικά στη Μελβούρνη, σε ηλικία 46 ετών, ο Jock Zonfrillo, ο βραβευμένος Σκωτσέζος σεφ και κριτής του MasterChef της Αυστραλίας.

Ο Jock Zonfrillo άφησε πίσω του τη σύζυγό του Lauren Fried και τέσσερα παιδιά. Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας από την πολιτεία Βικτώρια τόνισε ότι ο θάνατός του δεν αντιμετωπίζεται ως ύποπτος.

Σύμφωνα με το Deadline, η οικογένειά του επιβεβαίωσε τη δυσάρεστη είδηση, αναφέροντας σε δήλωση της:

«Με εντελώς ραγισμένες καρδιές και χωρίς να γνωρίζουμε πώς μπορούμε να ζήσουμε τη ζωή χωρίς αυτόν, είμαστε συντετριμμένοι που ανακοινώνουμε ότι ο Jock πέθανε χθες (30/4). Τόσες πολλές λέξεις μπορούν να τον περιγράψουν, τόσες πολλές ιστορίες μπορούν να ειπωθούν, αλλά αυτή τη στιγμή είμαστε συγκλονισμένοι για να τις εκφράσουμε με λέξεις. Για όσους τον συνάντησαν, έγιναν σύντροφοί του ή είχαν την τύχη να είναι στην οικογένειά του, κρατήστε αυτόν τον περήφανο Σκωτσέζο στις καρδιές σας όταν θα πιείτε ένα ουίσκι».

Ο νέος κύκλος του MasterChef Australia, που είχε προγραμματιστεί να βγει στον τηλεοπτικό αέρα το βράδυ της Δευτέρας (1/5), αναβλήθηκε.

Σε δήλωσή τους, το δίκτυο Network 10 και η Endemol Shine Australia ανέφεραν: «Το Network 10 και η Endemol Shine Australia είναι βαθιά σοκαρισμένοι και λυπημένοι για την ξαφνική απώλεια του Jock Zonfrillo, ενός αγαπημένου μέλους της οικογένειας του MasterChef Australia. Ο Jock πέθανε χθες στη Μελβούρνη. Το MasterChef Australia δε θα προβληθεί αυτή την εβδομάδα».

Όπως αναφέρει το Deadline, o Zonfrillo εντάχθηκε το 2019 στην ομάδα του MasterChef ως κριτής, μαζί με τον πρώην νικητή και σεφ Andy Allen και την κριτικό τροφίμων Melissa Long, μετά την αποχώρηση των Gary Mehigan, George Calombaris και Matt Preston. Ενώ κάποιοι ανησυχούσαν ότι οι αλλαγές θα επηρέαζαν την τηλεθέαση, η εκπομπή συνέχισε να είναι ένας από τους κορυφαίους διαγωνισμούς ριάλιτι στην Αυστραλία.

Ο εστιάτορας Jock Zonfrillo γεννήθηκε ως Barry Zonfrillo στη Γλασκώβη της Σκωτίας,  στις 4 Αυγούστου 1976. Στα 15 του, έκανε μαθητεία στις κουζίνες του "The Turnberry Hotel" πριν δουλέψει υπό τον σεφ Marco-Pierre White. Έγινε επικεφαλής σεφ στο ξενοδοχείο "The Tresanston" σε ηλικία 22 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο, πριν μετακομίσει για να ηγηθεί της κουζίνας στο "Restaurant 41" στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όπου στο παρελθόν είχε εργαστεί για ένα χρόνο. Άνοιξε δύο δικά του εστιατόρια το 2013, ένα από τα οποία, το Orana, ανακηρύχθηκε δύο φορές Εστιατόριο της Χρονιάς στην Αυστραλία, το 2018 και το 2019. Ο Zonfrillo ανακηρύχθηκε "ο πιο καuτός σεφ στην Αυστραλία" το 2018 από την εφημερίδα "The Australian".

Παρά την επιτυχία του, ο Zonfrillo αναγκάστηκε να θέσει και τα δύο εστιατόριά του, το Orana και το Bistro Blackwood, στη διοίκηση λόγω απλήρωτων χρεών. 

Κυκλοφόρησε τα απομνημονεύματα "Last Shot" το 2021. Ο πρώην μέντοράς του Marco-Pierre White ισχυρίστηκε ότι «σχεδόν όλα» που είχε γράψει ο Zonfrillo γι' αυτόν ήταν «αναληθή». Ωστόσο, ο Zonfrillo υπερασπίστηκε όσα έγραψε, λέγοντας: «Αυτή είναι η ιστορία της ζωής μου».