Breaking News

Πέθανε ο Milt Larsen, συγγραφέας, ηθοποιός και συνιδρυτής του διάσημου Magic Castle (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 92 ετών ο Milt Larsen, ηθοποιός, τηλεοπτικός και θεατρικός συγγραφέας, παραγωγός και συνιδρυτής του παγκοσμίως διάσημου Magic Castle, που βρίσκεται στην περιοχή του Χόλιγουντ.

Σύμφωνα με το Deadline, η οικογένεια του είπε στο TMZ ότι άφησε την τελευταία του πνοή στον ύπνο του, στο σπίτι του στο Χόλιγουντ, την περασμένη Κυριακή 28 Μαΐου.

Ο Milt Larsen, μαζί με τον αδελφό του Bill Larsen και τη σύζυγό του Irene ίδρυσαν το 1963 το Magic Castle, ένα ιδιωτικό κλαμπ για μάγους στο Χόλιγουντ, που θεωρείται «η πιο ασυνήθιστη ιδιωτική λέσχη στον κόσμο».


Οι αδελφοί Larsen μεγάλωσαν σε μια οικογένεια μάγων. Ο πατέρας τους, William Larsen Sr., ήταν μάγος και συνήγορος υπεράσπισης στο Λος Άντζελες. Η μητέρα τους, Geraldine, ήταν μια διασκεδάστρια για παιδιά, που ήταν πρωτοπόρος στην τηλεόραση, γνωστή ως "The Magic Lady".

Οι αδελφοί Larsen και η Irene μεταμόρφωσαν την έπαυλη Lane - κάτω από το Yamashiro στο Χόλιγουντ - σε Μαγικό Κάστρο, όπου βρίσκεται, επίσης, η Ακαδημία Μαγικών Τεχνών (Academy of Magical Arts).

Εκτός από το ταλέντο του ως μάγος, ο Milt Larsen ήταν ένας επιτυχημένος συγγραφέας, δουλεύοντας για 18 χρόνια στην τηλεοπτική εκπομπή "Truth or Consequences" (1950-1988) του Ralph Edwards, με πρωταγωνιστή τον Bob Barker. Το 1978 συνεργάστηκε με το "The Jim Nabors Show". Έγραψε, επίσης, κείμενα για το αμερικανικό βαριετέ σόου "Malibu U", που προβλήθηκε το καλοκαίρι του 1967 στο ABC.

Μεταξύ των πολλών βιβλίων που έγραψε, τα τρία αφορούσαν το Magic Castle. Επίσης, μαζί με τον συνεργάτη του Bobby Lauher έγραψαν το βιβλίο, στο οποίο βασίστηκε το μιούζικαλ "Victory Canteen", με πρωταγωνίστρια την Patty Andrews. Αργότερα συνεργάστηκε με τον διάσημο τραγουδοποιό, Richard M. Sherman, στα πλαίσια της παράστασης "Give 'em Hell, Harry!", η οποία στη συνέχεια έγινε τηλεοπτική ταινία και ήταν υποψήφια για Emmy. Ακόμη, έγραψε το βιβλίο, στο οποίο βασίστηκε το μιούζικαλ "Pazzazz!".

Ως ηθοποιός, ο Milt Larsen έκανε - μεταξύ άλλων - guest το 1981 σε ένα επεισόδιο της σειράς Hart to Hart (1979-1984).

Ως παραγωγός, ήταν ιδιοκτήτης και διαχειριστής του "Mayfair Music Hall" στη Σάντα Μόνικα, παράγοντας ζωντανές επιθεωρήσεις στη σκηνή για 10 χρόνια, όπως και για 12 χρόνια του Variety Arts Theatre, ένα βαριετέ θέατρο 1.200 θέσεων στο κέντρο του Λος Άντζελες. Ήταν, επίσης, ο δημιουργός και σύμβουλος του Caesars Magical Empire, στο Caesars Palace του Λας Βέγκας.