Breaking News

Νέο μακελειό στη Σερβία - Συνελήφθη ο δράστης (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Νέο αιματηρό περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε στη Σερβία, σε χωριά κοντά στο Βελιγράδι.

Πρόκειται για τη δεύτερη μαζική επίθεση στη Σερβία αυτή την εβδομάδα, μετά το μακελειό σε σχολείο στο Βελιγράδι...

Σύμφωνα με το CNN, που επικαλείται εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών της Σερβίας, ένας 21χρονος ένοπλος - που θεωρείται ύποπτος ότι σκότωσε τουλάχιστον οκτώ άτομα και τραυμάτισε άλλα δεκατέσσερα το βράδυ της Πέμπτης (4/5) - συνελήφθη, μετά από ένα ανθρωποκυνηγητό κατά τη διάρκεια της νύχτας, στο οποίο συμμετείχαν εκατοντάδες στελέχη των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων.

Αν και ο επίσημος απολογισμός είναι 8 νεκροί, τοπικά μέσα έκαναν λόγο για 10 νεκρούς, καθώς φέρεται να υπέκυψαν δύο άτομα στα τραύματά τους.

Ο ύποπτος ταυτοποιήθηκε από τις Αρχές ως ένας 21χρονος άνδρας που ονομάζεται Uros B. Σύμφωνα με το θυγατρικό του CNN, N1 και τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό RTS, ο δράστης - ο οποίος βρισκόταν σε ένα όχημα - άνοιξε πυρ με αυτόματο όπλο στο χωριό Dubona, περίπου 60 χιλιόμετρα (περίπου 37 μίλια) νοτιοανατολικά του Βελιγραδίου.

Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή από το σημείο και αργότερα άνοιξε πυρ στα χωριά Mali Orasje και Sepsin. Οι τρεις τοποθεσίες βρίσκονται όλες στον δήμο Mladenovac της Σερβίας.

Το υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε στο CNN ότι αντιμετωπίζει το περιστατικό ως εγχώρια τρομοκρατική ενέργεια, αλλά δεν διευκρίνισε περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με το BBC, ο φερόμενος δράστης συνελήφθη περίπου στις 08:40 το πρωί της Παρασκευής (τοπική ώρα), κοντά στην πόλη Kragujevac.

Δείτε το ρεπορτάζ του Open.