Breaking News

Πέθανε η ηθοποιός Barbara Bryne (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών η Βρετανο-Αμερικανίδα ηθοποιός του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, Barbara Bryne.

Σύμφωνα με το Deadline, η Barbara Bryne πέθανε την περασμένη Τρίτη (2/5). Ο θάνατός της επιβεβαιώθηκε από το θέατρο Guthrie στη Μινεάπολη των ΗΠΑ.

Οι πιο γνωστοί ρόλοι της στο θέατρο ήταν στις πρωτότυπες παραγωγές του Μπρόντγουεϊ "Sunday in the Park With George" και "Into the Woods" του Stephen Sondheim. Και στις δύο παραστάσεις είχε υποδυθεί το ρόλο της μαμάς.

«Η Barbara ήταν ένα αγαπημένο μέλος της οικογένειας Guthrie και είμαστε ευγνώμονες που μοιράστηκε την τέχνη της μαζί μας για τόσες πολλές σεζόν. Η κληρονομιά της θα ζει στο Guthrie και στις καρδιές μας για πάντα», ανέφεραν σε δήλωσή τους οι εκπρόσωποι του θεάτρου.

Η ηθοποιός ήταν υποψήφια για ένα βραβείο Drama Desk το 1982 για την ερμηνεία της εκτός Μπρόντγουεϊ ως Kath, σε μια αναβίωση του "Entertaining Mr. Sloane" που έγραψε ο Joe Orton. Το θεατρικό της βιογραφικό περιλαμβάνει - μεταξύ άλλων - και μια αναβίωση του "Hay Fever" του Noël Coward.


Στην οθόνη της τηλεόρασης, η Barbara Bryne ήταν η αδιάφορη γειτόνισσα κυρία Gaffey στην κωμική σειρά "Love, Sidney" του NBC (1981-1983), με πρωταγωνιστή τον Tony Randall. Έκανε επίσης τη φωνή του καλικάντζαρου Urgl στη σειρά κινουμένων σχεδίων "The Neverending Story" του HBO (1995-1996).


Στον κινηματογράφο, συμμετείχε στο "Amadeus" (1984) του Milos Forman ως πεθερά του Mozart, καθώς και στο "The Bostonians" (1984) του James Ivory.

H Barbara Bryne άφησε πίσω της την κόρη της Susan. Ο σύζυγός της Denny Spence πέθανε το 2018 σε ηλικία 65 ετών.