Breaking News

Πέθανε ο ηθοποιός Michel Cote (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 72 ετών ο Γαλλοκαναδός Michel Côté, ένας από τους πιο διάσημους ηθοποιούς στο Κεμπέκ του Καναδά.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε η οικογένειά του τη Δευτέρα (29/5).

Ο Michel Côté είχε αποσυρθεί από το χώρο της υποκριτικής εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, όταν αποκάλυψε ότι έπασχε από ασθένεια του μυελού των οστών.

Ο ηθοποιός γεννήθηκε στις 25 Ιουνίου 1950 στην πόλη Alma, στην καναδική επαρχία του Κεμπέκ. Η καριέρα του ξεκίνησε τη δεκαετία του 1970 με εμφανίσεις σε διάφορες γαλλοκαναδικές τηλεοπτικές εκπομπές.

Η πρώτη του επιτυχία στη μεγάλη οθόνη ήταν η καναδική ταινία "Cruising Bar" (1989), στην οποία είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Μάλιστα, για τον ρόλο του ήταν υποψήφιος για βραβείο Genie για την "Καλύτερη Ερμηνεία από Ηθοποιό Πρωταγωνιστικού Ρόλου".

Ο Michel Côté επανέλαβε τον ρόλο του σχεδόν 20 χρόνια αργότερα στο "Cruising Bar 2" (2008), κερδίζοντας αυτή τη φορά μια υποψηφιότητα για βραβείο Jutra Καλύτερου Ηθοποιού.

Ο  Côté ενθουσίασε τους θαυμαστές του στην ταινία "C.R.A.Z.Y." (2005), με τον ρόλο του να του χαρίζει το βραβείο Genie Καλύτερου Ηθοποιού.

Ο έμπειρος ηθοποιός εμφανίστηκε σε περίπου 25 ταινίες και 20 τηλεοπτικές σειρές κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης καριέρας του.

Ο τελευταίος του ρόλος στον κινηματογράφο ήταν στην κωμωδία του 2017 "De père en flic 2" (From Father to Cop 2).

Έπαιζε επίσης στην παράσταση "Broue" για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, μαζί με τους φίλους του Marc Messier και Marcel Gauthier. Η παράσταση κέρδισε μια θέση στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες για τη μακροβιότερη θεατρική παράσταση με τους ίδιους ηθοποιούς.

Ο Michel Côté άφησε πίσω του την 75χρονη σύζυγό του Véronique Le Flaguais και τους δύο γιους τους.