Breaking News

Πέθανε ο Martin Amis, σεναριογράφος των «London Fields» και «The Zone of Interest» (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο Βρετανός μυθιστοριογράφος, δοκιμιογράφος, απομνημονευματολόγος και σεναριογράφος Martin Amis.

Σύμφωνα με το Deadline, η σύζυγός του επιβεβαίωσε ότι ο Martin Amis πέθανε από καρκίνο του οισοφάγου την περασμένη Παρασκευή (19/5), στο σπίτι τους στην πόλη Lake Worth, στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Ο Martin Amis έγραψε 15 μυθιστορήματα για τους λάτρεις της μυθοπλασίας. Το πιο γνωστό έργο του είναι μια τριλογία μυθιστορημάτων: "Money: A Suicide Note" (1985), "London Fields" (1990) και "The Information" (1995). 

Το 2018 κυκλοφόρησε η ταινία "London Fields" του Mathew Cullen, με πρωταγωνίστρια την Amber Heard. Η ταινία βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο του. Ο Martin Amis συνέβαλε και στο σενάριο μαζί με τη Roberta Hanley.

Επίσης, ήταν ο σεναριογράφος - μαζί με τον Jonathan Glazer, που υπέγραψε και τη σκηνοθεσία - της ταινίας "The Zone of Interest" (2023), η οποία προβάλλεται στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών. Η ταινία αναφέρεται στο Ολοκαύτωμα.

Το 2000 κυκλοφόρησε το "Experience", ένα βιβλίο με απομνημονεύματα του. Το πιο πρόσφατο βιβλίο του είναι το "Inside Story" (2020), που προκρίθηκε για το Βραβείο Μυθοπλασίας National Book Critics Circle. Το βιβλίο χαρακτηρίστηκε ως "μυθιστορηματική αυτοβιογραφία", που περιλαμβάνει συμβουλές γραφής, μαζί με αναμνήσεις συναδέλφων και φίλων του.

Πατέρας του ήταν ο συγγραφέας Kingsley Amis, μέλος της ομάδας συγγραφέων που ήταν γνωστοί ως "Angry Young Men" (θυμωμένοι νέοι) τη δεκαετία του 1950. Οι δυο τους είχαν μια αντιπαλότητα, λόγω πολιτικών διαφορών. Ωστόσο, ο Martin Amis αναγνώρισε ότι η εξέχουσα θέση του πατέρα του έπαιξε ρόλο στη δική του επιτυχία.