Breaking News

Peter Simonischek: Πέθανε ο πρωταγωνιστής της υποψήφιας για Όσκαρ ταινίας «Toni Erdmann» (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο Peter Simonischek, ο Αυστριακός ηθοποιός που κέρδισε διεθνή αναγνωσιμότητα στα τέλη της ζωής του μέσω του ρόλου του στην ταινία «Toni Erdmann» (2016), η οποία ήταν υποψήφια για Όσκαρ.

Σύμφωνα με το Deadine, το Εθνικό Θέατρο της Αυστρίας, το Burgtheater, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι ο Peter Simonischek πέθανε περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του στη Βιέννη. Για τα αίτια του θανάτου του δε δόθηκε στη δημοσιότητα καμία λεπτομέρεια.

Ο Peter Simonischek, που ήταν γνωστός ηθοποιός στον γερμανόφωνο κόσμο, έπαιξε στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ. Υποδύθηκε αρκετές φορές τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο αυστριακό έργο "Jedermann", το 1991 πρωταγωνίστησε στο "Success" (Erfolg) του Franz Seitz Jr., ενώ εμφανίστηκε σε τηλεοπτικές ταινίες όπως το "Years of Love" (2011).

Εντάχθηκε στο Εθνικό Θέατρο της Αυστρίας (Burgtheater) το 1999 - σύμφωνα με το ίδρυμα -, ενώ έγινε επίτιμο μέλος το 2019.

Το 2016, υποδύθηκε τον Winifred Conradi στην αυστριακή ταινία "Toni Erdmann", που κέρδισε διεθνή δημοτικότητα. Στην ταινία συμπρωταγωνίστησε με τη Sandra Hüller και τον Michael Wittenborn.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών με ευρεία αναγνώριση από τους κριτικούς και ήταν υποψήφια για "Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία" στα 89α Όσκαρ, χάνοντας τελικά το βραβείο από το "The Salesman" του Asghar Farhadi.

Η ίδια ταινία έκανε τον Peter Simonischek τον πρώτο Αυστριακό ηθοποιό που κέρδισε το Βραβείο Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου Καλύτερου Ηθοποιού.


Στη συνέχεια πρωταγωνίστησε στις ταινίες "The Interpreter" (2018) του Martin Šulík και "Crescendo" (2019) του Dror Zahavi, ενώ υποδύθηκε τον Warder στην ταινία "Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore" (2022) του David Yates.