Breaking News

Τέξας: Mακελειό σε εμπορικό κέντρο - Νεκρός και ο δράστης (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στο Τέξας, όπου ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σε ένα εμπορικό κέντρο στην πόλη Άλεν, βόρεια του Ντάλας.

Σύμφωνα με το BBC, που επικαλείται τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, από τους πυροβολισμούς έχασαν τη ζωή τους 8 άνθρωποι.

Μερικά από τα θύματα φέρονται να είναι παιδιά. Τουλάχιστον επτά άνθρωποι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, τρεις εκ των οποίων είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ο ένοπλος έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού, τονίζοντας ότι πιστεύει πώς ο ύποπτος έδρασε μόνος του.

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής του Άλεν, Jonathan Boyd, δήλωσε ότι επτά άτομα - συμπεριλαμβανομένου του ενόπλου - σκοτώθηκαν στο σημείο, ενώ δύο άλλα κατέληξαν αργότερα στο νοσοκομείο.

Οι ηλικίες των θυμάτων κυμαίνονται από 5 έως 51 ετών, σύμφωνα με εκπρόσωπο του νοσοκομείου.

Εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το εμπορικό κέντρο στην πόλη Άλεν. Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν ότι είδαν έναν άνδρα να πυροβολεί αδιακρίτως τους περαστικούς.

«Ένας αστυνομικός άκουσε πυροβολισμούς, πήγε στο σημείο και εξουδετέρωσε τον ύποπτο», είπε ο αρχηγός της αστυνομίας του Άλεν,  Brian Harvey.

Ο κυβερνήτης του Τέξας, Greg Abbott, χαρακτήρισε το περιστατικό ως «ανείπωτη τραγωδία», προσθέτοντας ότι η πολιτεία είναι έτοιμη να προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια στις τοπικές αρχές.


Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα του BBC, η πόλη Άλεν έχει περίπου 105.000 κατοίκους και βρίσκεται 32 χιλιόμετρα βόρεια του κεντρικού Ντάλας. Οι περισσότεροι ενήλικες (21 ετών και άνω) στο Τέξας επιτρέπεται να φέρουν πιστόλι χωρίς άδεια, εκτός εάν έχουν προηγούμενη καταδίκη. Επιπλέον, υπάρχουν λίγοι περιορισμοί στην κατοχή τουφεκιών και κυνηγετικών όπλων.

Σύμφωνα με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Gun Violence Archive, στις ΗΠΑ μέχρι στιγμής φέτος έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 198 μαζικοί πυροβολισμοί, κατά τους οποίους τέσσερις ή περισσότεροι άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν. Πρόκειται για τα μεγαλύτερα νούμερα, τουλάχιστον από το 2016.

Δείτε το σχετικό βίντεο του ABC News.


Πληροφορίες από: BBC