Breaking News

«Τούνελ»: Στο φως και πάλι η υπόθεση δολοφονίας της Ελευθερίας Αγραφιώτου (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Την πολύκροτη υπόθεση δολοφονίας της πρώην διευθύντριας ελέγχου στην Αγροτική Ασφαλιστική, έφερε και πάλι στο φως το «Τούνελ».

Όπως αναφέρεται στον ιστότοτο του «Τούνελ» (anikolouli.gr), η Ελευθερία Αγραφιώτου, 69 χρόνων, έπεσε θύμα ενός μανιακού και το έγκλημα χαρακτηρίζεται πλέον από τις Αρχές ως σeξουαλικό. Οι έρευνες απομάκρυναν την εκδοχή του σκηνοθετημένου εγκλήματος, από κάποιον που θα είχε λόγο να δολοφονήσει την εύπορη γυναίκα.

Η άτυχη Ελευθερία που έμενε στο Νέο Ηράκλειο με την άρρωστη μητέρα της, το πρωί της Πέμπτης 21 Απριλίου 2016, βρέθηκε σε λάθος τόπο τη λάθος ώρα.

Πάρκαρε το αυτοκίνητό της στο υπόγειο γκαράζ πολυκαταστήματος στο Μαρούσι, για να κάνει τα ψώνια που είχε προγραμματίσει.

Εκεί καιροφυλακτούσε ο διεστραμμένος, όπως χαρακτηρίζεται από τους ερευνητές, δράστης. Φαίνεται ότι στην προσπάθειά της να ξεφύγει από τα νύχια του, αντέδρασε έντονα, με αποτέλεσμα να την παρασύρει με βία στο κλιμακοστάσιο του κτιρίου και στο τρίτο υπόγειο να βρει τραγικό θάνατο.

Τα ματωμένα σημάδια στο χώρο μαρτυρούν το μένος του, που τη χτυπούσε από τοίχο σε τοίχο. Το παντελόνι και το εσώρουχό της, βρέθηκαν στα σκαλοπάτια μεταξύ δεύτερου και τρίτου υπογείου.

Η σήψη του πτώματος, εμπόδισε τον ιατροδικαστή να διαπιστώσει εάν η γυναίκα έπεσε θύμα βιaσμού. Ο μαρτυρικός της θάνατος φάνηκε από τις βαριές κακώσεις στο κεφάλι και στο θώρακα.

Σε αυτή την άγρια δολοφονία τα λάθη των Αρχών είναι πολλά. Το πτώμα της εντοπίστηκε τυχαία από υπαλλήλους του καταστήματος τριάντα τέσσερις ημέρες μετά την εξαφάνισή της, με αποτέλεσμα πολλά στοιχεία να αλλοιωθούν. Είχε προηγηθεί η ανεύρεση του αυτοκινήτου της από το «Τούνελ» κατά τη διάρκεια ζωντανής εκπομπής. Υπάλληλος του καταστήματος είχε αναφέρει πως στο δεύτερο επίπεδο του γκαράζ, υπήρχε από ημέρες παρκαρισμένο το λευκό opel corsa.

Το αυτοκίνητο απομακρύνθηκε από τον τόπο, αλλά κανείς από τους αστυνομικούς δε σκέφτηκε να ερευνήσει το χώρο, αν και η εξαφάνισή της είχε δηλωθεί στις Αρχές.

Τα ξαδέλφια της ζητούν να ανοίξει και πάλι ο φάκελος της υπόθεσης και να ερευνηθούν εκ νέου τα λιγοστά στοιχεία που διασώθηκαν και φυλάσσονται.

Ο ύποπτος…

Στο «Τούνελ» μίλησε συγγενής του 37χρονου άνδρα, που την περίοδο εκείνη είχε συλληφθεί για επιθέσεις βιaσμών σε έξι γυναίκες στην ίδια περιοχή.

Ο ίδιος είχε πει στις Αρχές ότι είχε χτυπήσει και μία μεγάλη γυναίκα σε υπόγειο, αλλά μετά ανακάλεσε. Η αναπαράσταση που έγινε από αστυνομικούς στο χώρο της δολοφονίας, δεν επιβεβαίωσε την αρχική του μαρτυρία και αφέθηκε ελεύθερος. Καταδικάστηκε για τις απόπειρες βιaσμού σε δεκαέξι χρόνια κάθειρξη και αποφυλακίστηκε το Μάρτιο του 2023, μετά από εφτά χρόνια στις φυλακές και σε ψυχιατρικό κατάστημα.

«Ξέρεις τι έγινε εκεί στο υπόγειο;»

Στόχος σήμερα του 37χρονου είναι να αλλάξει τη ζωή του και να ξεχάσει, όπως μας λέει το συγγενικό του πρόσωπο. Η αναφορά του στη δολοφονία της Αγραφιώτου, είναι χαρακτηριστική:

«Δεν το έχει κάνει αυτός. Μπήκε στο υπόγειο εκείνος που τη σκότωσε και μετά άρχισαν να τραβολογάνε το παιδί. Ξέρεις τι έγινε εκεί μέσα στο υπόγειο με την Αστυνομία; Χαμός. Και που την πάτησαν; Στο νούμερο παπουτσιού του δράστη. Που δεν είχε καμία σχέση. Το παιδί φοράει μεγαλύτερο από αυτό που βρήκαν εκεί στον τόπο. Και ο ίδιος ο διοικητής διέταξε επί τόπου να το αφήσουν το παιδί.  Είχαν πει τότε ότι ο δράστης μετακίνησε το αυτοκίνητο της Αγραφιώτου. Μα το παιδί δεν ξέρει να οδηγεί. Και στο συγκεκριμένο κατάστημα δεν είχε πάει. Ο δολοφόνος κούτσαινε κιόλας».

Όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε από πού γνωρίζει αυτή την λεπτομέρεια, απάντησε ότι του το είπαν από την αστυνομία. (Η μαρτυρία αυτή δεν επιβεβαιώνεται από τις Αρχές.)

Αναφερόμενος στο σήμερα είπε: «Έχει βρει εργασία και απασχολείται, έχει ηρεμήσει. Πηγαίνει και σε σχολείο. Όλα αυτά τα έκανε για μια γυναίκα. Μια γυναίκα που την αγάπησε πολύ και τον έκανε ότι ήθελε. Τον εξουθένωσε και οικονομικά, καταλαβαίνεις τι σου λέω; Μέχρι που στο τέλος τον παράτησε και τρελάθηκε. Το μυαλό του πήγαινε στην πρώην όταν έβλεπε άλλες γυναίκες. Ρε παιδί μου απλά έβλεπε καμιά κοπέλα και της μίλαγε. Δεν σκότωσε όμως αυτός την Αγραφιώτου. Αυτό που τον ενδιαφέρει τώρα είναι να αλλάξει τη ζωή του και πρέπει όλοι να το σεβαστούμε. Οι Αρχές να κοιτάξουν να βρουν τον πραγματικό δολοφόνο που κυκλοφορεί ελεύθερος».


Νέα μαρτυρία…

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής έφτασε μία σοβαρή μαρτυρία από μία γυναίκα, που είχε δεχθεί παρόμοια επίθεση σε κατάστημα στην Αθήνα. Οι λεπτομέρειες που ανέφερε, κρίνονται ως σημαντικές και θα βοηθήσουν τις Αρχές στην έρευνά τους.

«Ακόμη βασανίζονται από την εικόνα που είδαν…»

Ένας μάρτυρας που έζησε από κοντά όσα διαδραματίστηκαν κατά τον εντοπισμό της σορού της Ελευθερίας Αγραφιώτου, μίλησε στο «Τούνελ».

«Οι υπάλληλοι που βρήκανε το πτώμα, αφού δε μπόρεσε να το βρει η Αστυνομία, είναι ακόμα σοκαρισμένοι. Στο μυαλό τους έρχεται η εικόνα αυτή, δε ξεχνιέται εύκολα γιατί μιλάμε για ένα πτώμα σε αποσύνθεση μετά από τόσο καιρό», τόνισε ο μάρτυρας.

«Από την εκπομπή σας έγινε η ανεύρεση του αυτοκινήτου. Έπρεπε να κάνουν σωστά τη δουλειά τους οι αρμόδιοι όταν βρέθηκε το αμάξι της στο -2. Ήταν έναν όροφο πιο κάτω η γυναίκα νεκρή και οι υπάλληλοι δούλευαν από πάνω. Ο τρόπος που εντοπίστηκε ήταν από τη μυρωδιά και μόνο. Το πιο χαζό είναι αυτό που μπορούσε να είχε γίνει. Ένας σωστός έλεγχος στο χώρο και να είχαμε, την τότε χρονική περίοδο, και το κατάλληλο υλικό που θα μπορούσε έστω να ανακτηθεί από τις κάμερες», είπε ο μάρτυρας επιρρίπτοντας ευθύνες στις Αρχές.

Μετά τη φονική επίθεση το πολυκατάστημα άλλαξε τα συστήματα ασφαλείας του κτηρίου. Έχουν τοποθετηθεί κάμερες στο -3, οι οποίες κρατούν υλικό για περίπου ένα μήνα και έχει φωταγωγηθεί ο χώρος.

«Οι συγγενείς δικαιούνται να μάθουν καταρχήν ποιος είναι ο δολοφόνος και υπάρχει ένας φόβος γενικότερα μιας και δεν έχει συλληφθεί. Κυκλοφορεί ανάμεσά μας ένας άνθρωπος τόσο βίαιος γιατί μιλάμε για μία βίαιη δολοφονία. Από το -1 μέχρι το -3 όλος ο φωταγωγός ήταν μες τα αίματα», υπογράμμισε ο μάρτυρας.


Όταν το «Τούνελ» βρήκε το αυτοκίνητο του θύματος…

Η έρευνα της Αγγελικής Νικολούλη ήταν βαθιά και επίμονη από την πρώτη στιγμή που η Ελευθερία Αγραφιώτου εξαφανίστηκε.

Οι μαρτυρίες στην εκπομπή από πελάτισσες του καταστήματος για επιθέσεις από κάποιον «διεστραμμένο», ήταν χαρακτηριστικές. Μόνο που κανείς δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα.


Αυτοψία του «Τούνελ» στο υπόγειο του μυστηρίου…

Η Αγγελική Νικολούλη κατάφερε περίπου ένα χρόνο μετά το φρικιαστικό έγκλημα, να μπει στο υπόγειο και το κλιμακοστάσιο του πολυκαταστήματος που παγιδεύτηκε και δολοφονήθηκε άγρια η Αγραφιώτου. Η επιτόπια έρευνα «έδειξε» τις κινήσεις του αδίστακτου δράστη στο σκοτεινό χώρο του υπογείου αλλά και το σημείο διαφυγής του. Η κάμερα κατέγραψε την έξοδο κινδύνου που οδηγούσε στον εξωτερικό χώρο, όπου δεν υπήρχαν τότε κάμερες και συναγερμός. Η πόρτα αυτή μπορούσε να ανοίξει από μέσα, αλλά από την εξωτερική πλευρά μόνο με κλειδιά. Από την έρευνα φάνηκε η βιαιότητα της επίθεσης εναντίον της Αγραφιώτου.



«Τι είδαμε στο χώρο πριν τη δολοφονία της γυναίκας…»

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας που διατηρεί διαμερίσματα στο χώρο του πολυκαταστήματος, όπου έγινε το στυγερό έγκλημα, είχε μιλήσει με την Αγγελική Νικολούλη σε μία προσπάθεια της δημοσιογράφου να ξετυλίξει το κουβάρι του μυστηρίου. Ανέφερε πως τα δύο διαμερίσματα ήταν κλειστά εκείνη την περίοδο.

«Δεν υπήρχαν εργάτες τότε. Είχαμε σταματήσει τις εργασίες, καθώς είχαν ολοκληρωθεί οι περισσότερες και είχαν μείνει μόνο κάποιες εκκρεμότητες. Εκείνη την περίοδο δεν είχε κανένας πρόσβαση στα διαμερίσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για τα ασανσέρ που οδηγούν κατευθείαν στα διαμερίσματα και εάν κάποιος θα μπορούσε να είχε πρόσβαση σε αυτά, απάντησε πως εκείνο το διάστημα δεν ήταν σε λειτουργία τα ασανσέρ. Ο ίδιος θεωρεί πως το πιο πιθανό είναι ο δράστης να διέφυγε από την έξοδο κινδύνου στο υπόγειο.

«Τα κλειδιά αυτής της πόρτας απ’ όπου θα μπορούσε κάποιος να φύγει χωρίς να τον καταγράψουν οι κάμερες, τα παραδώσαμε στο Δήμο Αμαρουσίου όταν κάναμε και την δωρεά για την παραχώρηση του πάρκινγκ. Είναι πολύ πιθανό ο δράστης να χρησιμοποίησε τη συγκεκριμένη έξοδο για να διαφύγει. Κάποια στιγμή που κάναμε μία αυτοψία για μία βλάβη, είδαμε ότι δεν υπήρχε φωτισμός εκεί και είπαμε πως ήταν πολύ επικίνδυνο», κατέληξε ο εκπρόσωπος.