Breaking News

Κωνσταντίνος Μπογδάνος για ναυάγιο στην Πύλο: «Έγινε σε διεθνή ύδατα, δεν αναγνωρίζουμε το εθνικό πένθος» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου μίλησε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA». Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του κόμματος «Πατριωτικός Συνασπισμός» έκανε μία δήλωση που θα συζητηθεί. Συγκεκριμένα είπε για το πολύνεκρο ναυάγιο με μετανάστες που σημειώθηκε στα ανοιχτά της Πύλου:

«Θλιβόμαστε βαθύτατα από την απώλεια τόσων ανθρώπων υπό τέτοιες σοκαριστικές συνθήκες. Εξοργιζόμαστε με τους εγκληματίες λαθροδιακινητές, τους σύγχρονους δουλεμπόρους, αλλά και με τις εγκληματικές ΜΚΟ που αποτελούν συνεργούς τους. Συγχρόνως όμως και με τις πολιτικές, που ουσιαστικά προσκαλούν αυτούς τους ανθρώπους στις ευρωπαϊκές χώρες και ουσιαστικά τους εκθέτουν στον κίνδυνο αυτών των συνθηκών. Συγχαίρουμε ταυτόχρονα το ελληνικό κράτος, την ελληνική πολιτεία, τους άνδρες και τις γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας, που για άλλη μία φορά υπερέβαλαν εαυτόν και έδειξαν καρδιά και ψυχή στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Εντούτοις δεν αναγνωρίζουμε το εθνικό πένθος. Και δεν το αναγνωρίζουμε ως εθνικό, διότι πρόκειται για ένα περιστατικό που έλαβε χώρα εκτός ελληνικής επικράτειας - σε διεθνή ύδατα - και τα θύματα ήταν πολίτες τρίτων χωρών. Ως εκ τούτου, κάθε Έλληνας αισθάνεται οδύνη και αγανάκτηση, όμως το πένθος αυτό δεν είναι εθνικό πένθος. Εθνικό πένθος ήταν τα Τέμπη. Ο Πατριωτικός Συνασπισμός, λοιπόν, θα εξακολουθήσει το προεκλογικό του πρόγραμμα... Καλούμε το ελληνικό κράτος να μην χύνει κροκοδείλια δάκρυα, αλλά να εφαρμόσει εξαντλητικές ποινές στους δουλεμπόρους, να κλείσει τις λαθρο-ΜΚΟ και να μην παρασημοφορεί τους συνεργάτες τους... Πένθος ναι, εθνικό όχι... Είναι διεθνές πένθος, ευρωπαϊκό, όχι εθνικό...».

Δείτε το βίντεο του Mega.