Breaking News

Πολύνεκρο δυστύχημα με λεωφορείο στην Αυστραλία (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πολύνεκρο δυστύχημα με λεωφορείο σημειώθηκε στην Αυστραλία το βράδυ της Κυριακής (11/6), περίπου στις 23:30 (τοπική ώρα).

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η αστυνομία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 25 τραυματίστηκαν όταν ένα ναυλωμένο λεωφορείο - που μετέφερε καλεσμένους, οι οποίοι επέστρεφαν από έναν γάμο - εξετράπη της πορείας του και ανατράπηκε, ενώ έκανε στροφή σε κυκλικό κόμβο εκτός αυτοκινητόδρομου, στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Το δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στην πόλη Greta, περίπου 180 χλμ. βορειοδυτικά του Σίδνεϊ, στην περιοχή Hunter, η οποία φημίζεται για τους αμπελώνες και τα μέρη για γάμους.

Η Αναπληρωτής Επίτροπος της Αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας, Tracy Chapman, ανακοίνωσε ότι ο 58χρονος οδηγός του λεωφορείου συνελήφθη και αναμένεται να κατηγορηθεί για το ατύχημα. Ο οδηγός είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε υποχρεωτικές εξετάσεις για αλκοόλ και ναρκωτικά.

Επίσης σημείωσε ότι η αιτία δεν έχει προσδιοριστεί, αν και πυκνή ομίχλη υπήρχε στην περιοχή τη στιγμή του ατυχήματος.

Ο πρωθυπουργός Anthony Albanese εξέφρασε τα «βαθιά του συλλυπητήρια» στις οικογένειες των ανθρώπων που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν.