Breaking News

Το «Ναυάγιο»: Οι χαρακτήρες της σειράς (trailer+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το MEGA φέρνει στη μικρή οθόνη μια συγκλονιστική ιστορία επιβίωσης, δύναμης ψυχής και καρμικών συμπτώσεων με φόντο ένα τραγικό ιστορικό γεγονός που σημάδεψε την πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας.

Η δραματική σειρά «Το Ναυάγιο», βασισμένη στο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη, ξετυλίγει το κουβάρι με τα «αγκαθωτά νήματα» της ζωής των πρωταγωνιστών της. Στα παγωμένα νερά του Αιγαίου, η μοίρα συνδέει τους επιζώντες του πλοίου «Φοίνιξ» με μια αόρατη κλωστή που θα ορίσει μια για πάντα το υπόλοιπο της ζωής τους.

Με φόντο την Ελλάδα μιας άλλης εποχής, γεμάτης αντιθέσεις, γεμάτης εικόνες από τη χρυσή εποχή του ελληνικού σινεμά, την πολιτική αναταραχή της δικτατορίας που πλησιάζει, με την ποδοσφαιρική τρέλα, τα λαϊκά τραγούδια και τις φτωχικές αυλές, οι «Ναυαγοί» καλούνται να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να ορίσουν τη δική τους μοίρα...

Η νέα σειρά του MEGA ανοίγει ένα νοσταλγικό παράθυρο στην Αθήνα της δεκαετίας του ’60, ενώ ταξιδεύει παράλληλα στην πολύβουη Κρήτη και τα μαγευτικά Κύθηρα.

Ναυτικές τραγωδίες που στιγμάτισαν την Ελλάδα

Η θάλασσα έχει τη δύναμη να ενώνει, αλλά και τη σκληρότητα να χωρίζει ανθρώπους για πάντα. Μία χώρα όπως η Ελλάδα, με τη θάλασσα και τα ταξίδια με πλοίο να είναι γραμμένα στο DNA της από την αρχαιότητα ως σήμερα, έχει δυστυχώς βιώσει πολλές ναυτικές τραγωδίες, με πολυάριθμα θύματα. Άνθρωποι που ξεκινούσαν ανυποψίαστοι ένα ταξίδι το οποίο έμελλε να μην καταλήξει ποτέ σε λιμάνι. Η σχέση μας με τη θάλασσα είναι οργανική και κάθε ναυάγιο, όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα έχει πάντα τη δύναμη να μας συγκλονίζει. Μία από αυτές τις υδάτινες τραγωδίες που στιγμάτισαν την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, συνέβη στις 8 Δεκεμβρίου 1966 και είναι μέχρι σήμερα γνωστή ως «Το ναυάγιο στη Φαλκονέρα»...

Οι χαρακτήρες της σειράς:

Ειρήνη Κασσιμάτη (Αναστασία Παντούση)

Η Ειρήνη είναι μια νέα, όμορφη κοπέλα γεμάτη αισιοδοξία. Θα μπει στο μοιραίο πλοίο «Φοίνιξ» μαζί με τον αγαπημένο της Απόστολο για να κάνουν πραγματικότητα το κοινό τους όνειρο.  Με το δικό τους άρωμα στις αποσκευές, και με ελπίδα στην ψυχή, το ζευγάρι φιλοδοξεί να συνεργαστεί με μεγάλη εταιρεία αρωματοποιίας στη Γαλλία, όμως, η ζωή έχει διαφορετικά σχέδια. Το μοιραίο βράδυ τα όνειρα τους θα ναυαγήσουν και η Ειρήνη θα πρέπει να κάνει μια καινούργια αρχή.


Απόστολος Κασσιμάτης (Γιώργος Χρυσοστόμου)

Ο Απόστολος, ο γοητευτικός και καλόκαρδος άντρας της Ειρήνης, ζει μαζί της αγαπημένα και γαλήνια στα Κύθηρα. Θα συνοδεύσει την αγαπημένη του σε αυτό το οδυνηρό ταξίδι, με ενθουσιασμό. Σφόδρα εpωτευμένος με τη γυναίκα της ζωής του, πιστεύει όπως και εκείνη, ότι η Γαλλία μπορεί να γίνει η ευκαιρία που πάντοτε ζητούσαν για το άρωμα που παρασκεύασαν. Τα σχέδια τους όμως θα αλλάξουν, στα ανοιχτά του Αιγαίου.


Ιπποκράτης Πανόπουλος (Γιάννης Στάνκογλου)

Υψηλόβαθμος αξιωματικός του Λιμενικού, θα βρεθεί τη νύχτα του ναυαγίου στο «σημείο μηδέν» στην απέλπιδα προσπάθεια εντοπισμού και διάσωσης επιβαινόντων. Γοητευτικός, ώριμος και γενναίος θα ριχτεί στα κύματα με αυταπάρνηση για να σώσει όσους μπορεί, ανάμεσά τους και την Ειρήνη από τον όλεθρο. Εκείνη θα του χρωστά αιώνια ευγνωμοσύνη που της έσωσε τη ζωή, ένα γεγονός που θα φέρει τους δυο ήρωες πιο κοντά.


Πέτρος Κωνσταντάκης (Έκτορας Λιάτσος)

Η ζωή του Πέτρου αλλάζει πριν ακόμη πάρει την απόφαση να μπει στο πλοίο «Φοίνιξ». Φιλότιμος και καλοπροαίρετος, ο αγρότης από την Κρήτη θα βρεθεί αντιμέτωπος με το πιο σκληρό πρόσωπο της μοίρας. Ένα ένοχο μυστικό τον αναγκάζει να τραπεί σε φυγή. Ωστόσο, σε ένα παιχνίδισμα της μοίρας, το ναυάγιο θα του χαρίσει την ευκαιρία να ξεκινήσει από την αρχή απαλλαγμένος από τα βάρη του παρελθόντος.


Μιχάλης Αργυράκης (Θάνος Λέκκας) 

Ένας ακόμη από τους ήρωες που προσπάθησαν να βρουν επιζώντες το βράδυ του ναυαγίου. Ναυτικός και ο ίδιος, απλός και λαϊκός Κρητικός, ο Μιχάλης θα καταφέρει να σώσει τουλάχιστον δυο από τους επιβαίνοντες του πλοίου «Φοίνιξ». Ο ίδιος δεν θα πειστεί από τις εξηγήσεις των υπευθύνων αναφορικά με τα αίτια του ναυαγίου που οδήγησε στον υγρό τάφο εκατοντάδες ανθρώπους. Χωρίς να υπολογίσει το προσωπικό κόστος και με τη βοήθεια ενός δημοσιογράφου που ερευνά την υπόθεση, θα παλέψει για την αποκάλυψη των ενόχων.


Γιώργης Κανελλάκης (Γιώργος Χριστοδούλου)  

Ιδεολόγος, αγωνιστής και ικανός να τα βάλει ακόμη και με τους πιο ισχυρούς, για να φέρει στην επιφάνεια την αλήθεια. Μια προσωπική αμαρτωλή ιστορία συνδέει τον μαχητικό αυτό δημοσιογράφο με τη βύθιση του πλοίου «Φοίνιξ». Ο Γιώργης θα φέρει σε επαφή τους επιζώντες του τραγικού περιστατικού στην προσπάθειά του να ερευνήσει τις συνθήκες του ναυαγίου, σε μια πολύκροτη υπόθεση που θα πάρει ανεξέλεγκτες κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις.


Μιλτιάδης Παντελίδης (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης) 

Αδίστακτος και διεφθαρμένος, γίνεται ο έμπιστος των ανθρώπων του καθεστώτος στην προσπάθεια να αποσιωπηθούν τα πραγματικά αίτια της τραγωδίας. Δικηγόρος στο επάγγελμα, ευφυής και εξαιρετικά αποτελεσματικός, αλλά ταυτόχρονα ύπουλος και δολοπλόκος τρομοκρατεί τους μάρτυρες σε μια προσπάθεια να συγκαλύψει τις ευθύνες των εφοπλιστών και των πολιτικών για το ναυάγιο.


Άγγελος Κοντογιωργάκης (Μιχαήλ Ταμπακάκης) 

Βρίσκεται στο πλοίο εν ώρα καθήκοντος. Αστυνομικός στο επάγγελμα, συνοδεύει έναν κρατούμενο στο μοιραίο ταξίδι. Έντιμος και σταθερός, κρατά χαμηλούς τόνους αλλά αναγκάζεται να ακολουθήσει την τακτική που του ορίζει το Σώμα από φόβο μην χάσει τη δουλειά του. Θαυμάζει τον Ιπποκράτη και τον έχει σαν πρότυπο για αυτό θέλει να μετατεθεί στο Λιμενικό Σώμα.


Καπετάν Στελής (Λεωνίδας Κακούρης) 

Ο καπετάν Στελής θα βάλει την μοναχοκόρη του Φωτεινή, στο πλοίο «Φοίνιξ» για το μοιραίο ταξίδι. Άνθρωπος της θάλασσας και ο ίδιος αναγνωρίζει αμέσως τα λάθη και πόσο επικίνδυνο είναι να ταξιδέψει το καράβι εκείνο το βράδυ. Θα παλέψει δίπλα στον Γιώργη για να μάθει ο κόσμος τα πραγματικά αίτια του ναυαγίου.


Μάκης Παπαδάκης (Δημήτρης Καπουράνης)

Επαναστάτης νέος, αλλά και αρκετά συντηρητικός στις διαπροσωπικές του σχέσεις, ο Μάκης θα βρεθεί κι εκείνος στο πλοίο «Φοίνιξ» και στο ταξίδι δίχως τέλος. Φοιτητής στο Πολυτεχνείο, αναπτύσσει αντιδικτατορική δράση στα ταραγμένα χρόνια της Δικτατορίας. Γνωρίζει εν πλω τη νεαρή φοιτήτρια Λίνα, με την οποία τον χωρίζουν ανομολόγητα οικογενειακά μυστικά.

Λίνα Γιαννακάκη (Αθηνά Ροδίτου)

Η Λίνα είναι η χαρά της ζωής. Σπουδάζει στην Αθήνα αλλά το όνειρό της είναι να γίνει ηθοποιός, μια απόφαση που προκαλεί την έντονη αντίδραση της οικογένειάς της, που έχει άλλα σχέδια για εκείνη. Παίρνει τη μεγάλη απόφαση να μπει στο μοιραίο πλοίο για την Αθήνα με στόχο να κυνηγήσει τα όνειρά της.


Μαρία Παπαδάκη (Μαρία Ζορμπά)

Η μητέρα του Μάκη, εργατική και δυναμική γυναίκα, αγαπάει τα παιδιά της όσο τίποτα, και στηρίζει τον σύζυγό της στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Θα έρθει σε απόγνωση με την είδηση του ναυαγίου. Κουβαλά στην ψυχή της ένα μεγάλο οικογενειακό μυστικό το οποίο με το ναυάγιο κινδυνεύει να αποκαλυφθεί.

Βλάσσης Παπαδάκης (Γιώργος Μακρής)

Ο πατέρας του Μάκη, καλόκαρδος και αγαθός, παλεύει να διώξει τους δαίμονες του παρελθόντος. Μια λανθασμένη επαγγελματική κίνηση θα τον ρίξει στα δίχτυα ενός τοκογλύφου και θα φέρει την οικογένειά του στα πρόθυρα της πτώχευσης.


Δημήτρης Γιαννακάκης (Κώστας Ξυκομηνός)

Ο πατέρας της Λίνας. Σκληρός και άτεγκτος επιχειρηματίας που εκμεταλλεύεται την αδυναμία του Βλάσση και τον οδηγεί στην οικονομική καταστροφή. Μοναδικό του μέλημα είναι οι δυο του κόρες, Λίνα και Βάσω, τις οποίες προσέχει σαν τα μάτια του. Η απόφαση της Λίνας να φύγει στην Αθήνα για να ακολουθήσει το όνειρό της θα φέρει μεγάλες εντάσεις στην οικογένεια του και θα δημιουργήσει ένα ντόμινο αποκαλύψεων.

Πολυξένη Γιαννακάκη (Γιολάντα Μπαλαούρα)

Η μητέρα της Λίνας και σύζυγος του αψύ και σκληρού Δημήτρη. Αγωνιά για την τύχη του παιδιού της μετά το ναυάγιο χωρίς να γνωρίζει πως όσα θα ακολουθήσουν, θα έρθουν να ανατρέψουν τα δεδομένα στη ζωή της οικογένειάς της.


Βάσω Γιαννακάκη (Στέλλα Ψαρουδάκη)

Ήρεμη δύναμη, το κoρίτσι του μπαμπά που δεν εγκρίνει την απόφαση της μικρής της αδερφής, Λίνας, να ακολουθήσει τον δρόμο της υποκριτικής. Μια αναπάντεχη προδοσία θα την ωθήσει να κάνει την επανάστασή της και να εγκαταλείψει το όνειρο για οικογένεια και παιδιά που τόσο ήθελε για εκείνη ο πατέρας της. Στη δίνη της διερεύνησης των συνθηκών του ναυαγίου θα έρθει κοντά με ένα πρόσωπο-«κλειδί» στην αποκάλυψη της αλήθειας.

Στέλλα Πετράτου (Αμαλία Καβάλη)

Η Στέλλα είναι δυναμική γυναίκα και καταξιωμένη ηθοποιός. Ζει με τον άντρα της Κυριάκο μια στρωμένη ζωή και σύντομα θα μάθουν πως η οικογένειά τους θα μεγαλώσει. Δεν ταξιδεύει με το πλοίο κι όμως η ζωή της επηρεάζεται αμετάκλητα από το ναυάγιο του «Φοίνιξ» και στην πορεία θα ανακαλύψει πως την ενώνουν πολλά με τους επιζώντες του τραγικού δυστυχήματος.


Βασίλης Χρήστου (Νίκος Γκέλια)

Ο Βασίλης βρίσκεται στην Κρήτη για δουλειά, έχοντας πάρει μαζί του τη σύζυγό του Ασημίνα, για να περάσουν μαζί λίγες όμορφες στιγμές στο νησί. Στο κατάστρωμα έρχεται σε έντονη διαμάχη μαζί της, πριν το πλοίο «Φοίνιξ» βυθιστεί, διασαλεύοντας για πάντα, κάθε σταθερά της παλιάς του ζωής.

Φωτεινή Σαραντάκη (Ελίζα Σκολίδη)

Η μοναχοκόρη του Καπετάν Στελή. Ξεροκέφαλη και τρυφερή σαν τον πατέρα της. Γνήσια κόρη της Κρήτης, πεισματάρα και γενναία, μπαίνει στο πλοίο μαζί με την Ειρήνη και τον Απόστολο και όταν τα πράγματα δείχνουν χαμένα, με θάρρος και αυταπάρνηση θα βοηθήσει όσους μπορεί.


«Το Ναυάγιο» έρχεται στο MEGA με ανθρώπινες ιστορίες, σκληρές, τρυφερές, απρόβλεπτες αλλά και πικρές που οδηγούν τους πρωταγωνιστές στην κάθαρση και στο φως.


Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Στάνκογλου, Αναστασία Παντούση, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Λεωνίδας Κακούρης, Γιώργος Χρυσοστόμου, Έκτορας Λιάτσος, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Δημήτρης Καπουράνης, Αθηνά Ροδίτου, Αμαλία Καβάλη, Γιώργος Χριστοδούλου, Θάνος Λέκκας, Νίκος Γκέλια, Κώστας Ξυκομηνός, Γιώργος Σουξές, Φωτεινή Ντεμίρη, Μαρία Ζορμπά, Γιολάντα Μπαλαούρα, Αντιγόνη Φρυδά, Γιώργος Μακρής, Στέλλα Ψαρουδάκη, Ελεάννα Στραβοδήμου, Πέρης Μιχαηλίδης, Κωνσταντίνος Δανίκας, Νάνσυ Μπούκλη, Χρύσα Βακάλη, Εύη Δόβελου, Ελίζα Σκολίδη, Άγγελος Ανδριόπουλος, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Βαγγέλης Σαλευρής, Χρήστος Χαλβατζάρας, Πολύδωρος Βογιατζής, Φώτης Πετρίδης, ΦοίβοςΠαπακώστας, Χρύσα Ρώμα, Θεανώ Κλάδη, Ζαχαρένια Πίνη, Στέλιος Δημόπουλος,Παναγιώτης Γαβρέλας, Ιώβη Φραγκάτου, Θοδωρής Προκοπίου, Αθανάσιος Μυλωνόπουλος, Δημήτρης Γεωργαλάς, Εύη Παπαδάκη, Ανδρέας Βατζώλης, Στέλιος Βάσιλας κ.α. Στον ρόλο της Λαμπρινής η Γιώτα Φέστα.

ΣΕΝΑΡΙΟ: Γιώργος Κόκουβας
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΕΝΑΡΙΟΥ: Σπηλιόπουλος Χ.Β. - Μαίρη Ζαφειροπούλου
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιάννης Χαριτίδης
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: Νικόλας Καρανικόλας & Θωμάς Βαρβίας
ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ: Κατερίνα Τσακότα
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΣ: Αντώνης Χαλκιάς
CREATIVE PRODUCER: Σέργιος Κωνσταντινίδης
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Θοδωρής Κόντος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: JK PRODUCTIONS - ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ALTER EGO MASS MEDIA S.A.- MEGA

*Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.