Breaking News

Αμβούργο: Ρεκόρ σε διαγωνισμό μεταμφίεσης «Χάρι Πότερ» (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το περασμένο Σάββατο 26 Αυγούστου, η πόλη του Αμβούργου σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ της μεγαλύτερης συγκέντρωσης ανθρώπων μεταμφιεσμένων σε Χάρι Πότερ.

Όπως μετέδωσε το Euronews, 1.758 άνθρωποι με την εμφάνιση του διάσημου μάγου (μαύρη κάπα, στρογγυλά γυαλιά και ένα σημάδι στο μέτωπο), που εμπνεύστηκε η Βρετανίδα συγγραφέας Τζόαν Ρόουλινγκ, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του δημαρχείου της βορειογερμανικής πόλης.

Η πρόσκληση στη συγκέντρωση «Χάρι Πότερ» έγινε στο πλαίσιο ημέρας εορτασμού της έκδοσης του πρώτου γερμανόφωνου τόμου της πετυχημένης λογοτεχνικής σειράς, πριν από 25 χρόνια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα Deutsche Welle, που επικαλείται το περιφερειακό δίκτυο NDR, υπήρχαν ακόμη περισσότεροι «κουστουμαρισμένοι» θαυμαστές που ήθελαν να λάβουν μέρος στην εκδήλωση. Ωστόσο, δεν μπήκαν όλοι στην αποκλεισμένη περιοχή μπροστά από το Δημαρχείο του Αμβούργου. Η αστυνομία ανέφερε ότι συνολικά περισσότερα από 4.400 άτομα προσήλθαν στο event.


Eπίτιμος καλεσμένος στην εκδήλωση ήταν o Γερμανός ηθοποιός Rufus Beck, ο οποίος έχει αφηγηθεί τα ηχητικά βιβλία στα γερμανικά, όπως έκανε και ο Stephen Fry στα αγγλικά.

Να σημειωθεί ότι το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε από το 2017 η πόλη Περθ της Αυστραλίας, με 997 μεταμφιεσμένους σε Χάρι Πότερ.

Δείτε το βίντεο του Euronews.