Breaking News

Πέθανε o ηθοποιός Byun Hee-bong (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 81 ετών ο Νοτιοκορεάτης ηθοποιός Byun Hee-bong, γνωστός για τις συνεργασίες του με τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη Bong Joon-ho.

Σύμφωνα με το Deadline, η οικογένειά του επιβεβαίωσε στο τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap ότι ο ηθοποιός πέθανε τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο του παγκρέατος.

Γεννημένος στη Νότια Κορέα το 1942, ο Byun Hee-bong ξεκίνησε την καριέρα του στη θεατρική σκηνή πριν μεταβεί στην τηλεόραση.

Μεταξύ των πιο αξιοσημείωτων συμμετοχών του στη μικρή οθόνη ήταν οι νοτιοκορεατικές σειρές "The First Republic" (1981), "The Joseon Dynasty 500 Years: Seoljungmae" (1985) και "The Legendary Doctor - Hur Jun" (1999).

Αργότερα άρχισε να εμφανίζεται σε κινηματογραφικές παραγωγές. Ήταν περισσότερο γνωστός διεθνώς για τη συνεργασία του με τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη Bong Joon-ho, ο οποίος είχε σκηνοθετήσει το "Parasite" (2019).

Συγκεκριμένα,  πρωταγωνίστησε σε τέσσερις ταινίες του Bong Joon-ho: "Barking Dogs Never Bite" (2000), "Memories of Murder" (2003), "The Host" (2006) και "Okja" (2017).

Ο  Byun Hee-bong κέρδισε πολλά βραβεία στη Νότια Κορέα κατά τη διάρκεια της καριέρας του, συμπεριλαμβανομένου του Βραβείου Baeksang Arts για τον πιο δημοφιλή ηθοποιό το 1985 και του Καλύτερου Β' Ανδρικού Ρόλου στα Βραβεία Κινηματογράφου Blue Dragon το 2006 για την ερμηνεία του στο "The Host".

Το 2020, του απονεμήθηκε το παράσημο Eungwan Order of Cultural Merit, η δεύτερη υψηλότερη κατηγορία της κυβέρνησης στον πολιτιστικό διάκοσμο της Νότιας Κορέας. Το παράσημο απονέμεται από τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας για «εξαιρετικά αξιόλογες υπηρεσίες στους τομείς του πολιτισμού και της τέχνης προς το συμφέρον της προώθησης του εθνικού πολιτισμού και της εθνικής ανάπτυξης».

Η τελευταία εμφάνιση του ηθοποιού στη μικρή οθόνη φαίνεται να ήταν στη νοτιοκορεάτικη σειρά "My Lawyer, Mr. Jo 2: Crime and Punishment" (2019). Το K-Drama ήταν η συνέχεια του "My Lawyer, Mr. Jo" (2016).