Breaking News

Γιώτα Νέγκα: «Δεν φοβάμαι πια τη μίμηση, σταμάτησα να λέω τραγούδια της Χαρούλας Αλεξίου για να ξεφύγω» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Συνέντευξη στη ραδιοφωνική εκπομπή του Γιώργου Κουβαρά στα Παραπολιτικά 90,1 παραχώρησε η Γιώτα Νέγκα. Η γνωστή τραγουδίστρια μίλησε για τη σχέση που είχε με τη μουσική από μικρή ηλικία και τους σταθμούς στην καριέρα της. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις παλιές ερμηνεύτριες που ξεχωρίζει, ενώ προς το τέλος της συνέντευξης τόνισε:

«Δεν φοβάμαι πια τη μίμηση μεγάλων ερμηνευτών γιατί τη φοβήθηκα πάρα πολύ τα πρώτα μου χρόνια, όταν ανακάλυψα ότι πραγματικά ήμουν ένας μικρός μίμος, από μια τυχαία ηχογράφηση. Νομίζω ότι αυτό το περνάμε όλοι. Ακόμα και σαν παιδιά μιμούμαστε τις κινήσεις των γονιών μας, μίμοι είμαστε και μαθαίνουμε. Έτσι, λοιπόν, τα πρώτα μου χρόνια, το είδα και το ξεπέρασα. Είπα "όχι"...

Συγκεκριμένα, σταμάτησα να λέω τραγούδια συγκεκριμένου ερμηνευτή για να ξεφύγω... Θα το πω, της αγαπημένης μου Χαρούλας (Αλεξίου). Ήμουν τότε κολλημένη τόσο πολύ που τη μελέτησα και μου άρεσε στη Χαρούλα τι; Χώρια από τη σπουδαία της φωνή, το συναίσθημα της, μου άρεσε η γκάμα της, από τις μπαλάντες μέχρι τα δημοτικά. Ήταν ακριβώς αυτό που καταλάβαινα γιατί κι εγώ αγαπάω και αυτά με τον ίδιο τρόπο. Και όταν το ανακάλυψα, σταμάτησα να τραγουδάω για 3 - 4 χρόνια ώστε να μπορέσω να βρω εμένα.

Αυτό που έχω καταφέρει μέσα στα χρόνια είναι, την ώρα που τραγουδώ, να έχω στην πλάτη μου εδώ δίπλα μου και τη Χαρούλα και τη Βίκυ (Μοσχολιού) και την Πόλυ Πάνου και τον Δημήτρη Μητροπάνο και τον Στράτο Διονυσίου και τον Γρηγόρη Μπιθικώτση και τον Γιώργο Νταλάρα. Δηλαδή όλους αυτούς που μελετούσα. Υπάρχουν στιγμές που είναι σαν να μου κλείνουν το μάτι. Όμως είναι μαζί μου και είμαι κι εγώ μαζί τους».