Breaking News

Ιράκ: Πολύνεκρη τραγωδία από φωτιά σε γαμήλια δεξίωση (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τραγωδία σημειώθηκε στην Al-Hamdaniya, στην επαρχία Νινευή στο βόρειο Ιράκ, όπου ξέσπασε φωτιά σε χώρο γαμήλιας δεξίωσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 150 τραυματίστηκαν.

Δεν είναι ακόμη γνωστό τι προκάλεσε τη φωτιά, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ξέσπασε μετά το άναμμα πυροτεχνημάτων. Εύφλεκτα πάνελ στο χώρο μπορεί να τροφοδότησαν τις φλόγες, με αποτέλεσμα τμήματα της οροφής να πιάσουν φωτιά και να πέσουν.

Σύμφωνα με το BBC, που επικαλείται το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων INA, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας του Ιράκ ανέφερε: «Η πυρκαγιά οδήγησε στην κατάρρευση τμημάτων της αίθουσας ως αποτέλεσμα της χρήσης πολύ εύφλεκτων, χαμηλού κόστους οικοδομικών υλικών, που καταρρέουν μέσα σε λίγα λεπτά όταν ξεσπάσει φωτιά».

Αρχικά δεν ήταν σαφές εάν η νύφη και ο γαμπρός ήταν μεταξύ των θυμάτων, αλλά ένας τοπικός αξιωματούχος υγείας επιβεβαίωσε αργότερα σε συνέντευξη Τύπου ότι έχασαν τη ζωή τους.

Ο κυβερνήτης της περιοχής είπε στο πρακτορείο ειδήσεων INA ότι ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών δεν έχει καθοριστεί και μπορεί να αυξηθεί.

Στο κεντρικό νοσοκομείο της Hamdaniya - που βρίσκεται ανατολικά της πρωτεύουσας της περιοχής, της Μοσούλης - δεκάδες άνθρωποι έσπευσαν για να δώσουν αίμα για να βοηθήσουν τους τραυματίες.


Πληροφορίες από: BBC