Breaking News

Ισχυρός σεισμός στο Μαρόκο: Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πάνω από 1.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το κεντρικό Μαρόκο στις 23:11 (τοπική ώρα) το βράδυ της Παρασκευής 8 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το Euronews, οι νεκροί έφτασαν πλέον τους 1.037, ενώ ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε περίπου 1.200. Η προηγούμενη ενημέρωση έκανε λόγο για 820 νεκρούς.

Ο σεισμός προκάλεσε μεγάλες υλικές ζημιές. Σύμφωνα με το BBC, που επικαλείται το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το επίκεντρο ήταν στα βουνά High Atlas, 71 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Μαρακές, σε βάθος 18,5 χιλιομέτρων. Ακολούθησε μετασεισμός 4,9 βαθμών 19 λεπτά αργότερα.


Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι ο σεισμός σκότωσε ανθρώπους στις επαρχίες και τους δήμους al-Haouz, Marrakesh, Ouarzazate, Azilal, Chichaoua και Taroudant.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στο Μαρακές, την Αγκαντίρ, την πρωτεύουσα Ραμπάτ (περίπου 350 χιλιόμετρα μακριά), την Καζαμπλάνκα, την Εσαουίρα και σε άλλες πόλεις.


Σύμφωνα με το BBC, o σεισμός έγινε αισθητός και στη γειτονική Αλγερία, ωστόσο αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν προκάλεσε ζημιές ή θύματα.