Breaking News

Πέθανε ο θρυλικός Jimmy Buffett (videos+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο Jimmy Buffett, ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός που προσέλκυσε εκατομμύρια θαυμαστές με τις μουσικές ιστορίες του σχετικά με το να ζεις και να εpωτεύεσαι σε τροπικές αμμώδεις παραλίες.

Η ανακοίνωση που ανέβηκε στα social media αναφέρει: «Ο Jimmy πέθανε ειρηνικά το βράδυ της 1ης Σεπτεμβρίου, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του, τους φίλους, τη μουσική και τα σκυλιά του. Έζησε τη ζωή του σαν τραγούδι μέχρι την τελευταία του πνοή και θα λείψει απεριόριστα σε τόσους πολλούς».


Όπως αναφέρει δημοσίευμα του NBC News, ο Jimmy Buffett, ο οποίος ονόμασε τη μουσική του «μεθυσμένο ροκ εντ ρολ της Καραϊβικής», είναι πιο γνωστός για το τραγούδι «Margaritaville», το οποίο κυκλοφόρησε το 1977 και εκτόξευσε τη φήμη του στην Αμερική. 

Το τραγούδι - που έφτασε στον αριθμό 8 του Billboard Hot 100, όπου παρέμεινε για 22 εβδομάδες - ενέπνευσε ένα brand, το οποίο περιλάμβανε εστιατόρια και θέρετρα, έναν ραδιοφωνικό σταθμό, ρούχα καθώς και είδη φαγητού και ποτών. Επίσης, το τραγούδι τον βοήθησε να γίνει δισεκατομμυριούχος, με το Forbes αυτόν τον μήνα να τοποθετεί την καθαρή του περιουσία σε πραγματικό χρόνο στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια.


Ο Jimmy Buffett προτάθηκε για δύο βραβεία Grammy για το «Hey Good Lookin» (2004) - μια διασκευή του Hank Williams - και το «It's Five O'Clock Somewhere» (2003), ένα ντουέτο με τον σούπερ σταρ της κάντρι Alan Jackson.


Ο καλλιτέχνης γεννήθηκε στην Pascagoula του Mississippi την ημέρα των Χριστουγέννων του 1946. Αφού έμαθε κιθάρα στο πανεπιστήμιο - παρακολούθησε το Πανεπιστήμιο Auburn της Αλαμπάμα πριν αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο του Νότιου Μισισιπή με πτυχίο στη δημοσιογραφία -, άρχισε να παίζει στους δρόμους της Νέας Ορλεάνης προτού δημιουργήσει το πρώτο του συγκρότημα.

Αργότερα μετακόμισε στο Νάσβιλ του Τενεσί, για να εργαστεί για το περιοδικό Billboard και να δοκιμάσει την τύχη του ως τραγουδιστής.  Ωστόσο ήταν στο Key West της Φλόριντα, τη δεκαετία του 1970, όταν ο Buffett «βρήκε την αληθινή φωνή του», σύμφωνα με το βιογραφικό του.

Ο Buffett ηχογράφησε 27 άλμπουμ - τέσσερα έγιναν πλατινένια και οκτώ χρυσά -, σε μια καριέρα που διήρκεσε πάνω από πέντε δεκαετίες.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του εμφανίστηκε στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, ενώ η δουλειά του έγινε μιούζικαλ.

Ο Buffett εμφανίστηκε στην ταινία «Jurassic World» ως «επισκέπτης του πάρκου με ποτά μαργαρίτας», όπως το έθεσε το IMDB. Κουβαλούσε δύο, ένα σε κάθε χέρι.

Επίσης, υπήρχε ένα σόου στο Broadway βασισμένο στη μουσική του, το «Jimmy Buffett’s Escape to Margaritaville», το οποίο έκανε το ντεμπούτο του το 2017.

Ο Buffett ήταν, επίσης, καταξιωμένος συγγραφέας πολλών βιβλίων, συμπεριλαμβανομένων των «Tales from Margaritaville», «A Pirate Looks At Fifty» και «Where Is Joe Merchant;»΄.

Αφιέρωσε επίσης μέρος της ζωής του στη φιλανθρωπία, ιδρύοντας το 1981 το «Save the Manatee Club», μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που προστατεύει τα μεγάλα θαλάσσια θηλαστικά από τραυματισμούς και βλάβες από τις ανθρώπινες ενέργειες.

Άφησε πίσω του τη σύζυγό του, Jane Slagsvol, δύο κόρες - τη Savannah και τη Sarah - και τον γιο του, Cameron.