Breaking News

Καλλιτεχνική Κολύμβηση: «Ασημένια» η Ελλάδα στο μικτό κόμπο στο Παγκόσμιο Παίδων - Κορασίδων (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έγραψαν ακόμα μια λαμπρή σελίδα στην ιστορία της ελληνικής Καλλιτεχνικής Κολύμβησης τα κoρίτσια της Εθνικής Ελλάδας, στον Τελικό του Μικτού Κόμπο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παίδων / Κορασίδων, το βράδυ του Σαββάτου (2/9), στο κολυμβητήριο «Κύπρος» της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη, κατακτώντας ένα ιστορικό ασημένιο παγκόσμιο μετάλλιο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΟΕ, η ελληνική ομάδα έκανε μια καταπληκτική εκτέλεση του προγράμματός της και βαθμολογήθηκε με 229,7063 β. που την έφερε στη δεύτερη θέση στον κόσμο, αφήνοντας πίσω ομάδες από παγκόσμιες παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος.

Είναι το πρώτο μετάλλιο στην ιστορία για την Ελλάδα σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας.

Την τρομερή ομάδα μας αποτελούσαν οι εκπληκτικές Αντωνία Μπόκου, Νικολέττα Καλτσογιάννη, Εστέλλα Καραμανίδου, Ισμήνη Μαρία Καραβασίλη, Αργυρίνα Κοντού, Άρτεμη Κουτράκη, Ηλέκτρα Ράπτη, Βασιλική Θάνου, Δανάη Τσαπραλή, Γεωργία Μυρτώ Ζαγκανά.


Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε τελικά η Ιαπωνία με 242,4022 βαθμούς και το χάλκινο η Ισπανία με 228,4660 β.


Δύο από τις ασημένιες παγκόσμιες πρωταθλήτριες, η Εστέλλα Καραμανίδου και η Βασιλική Θάνου, αλλά και δυο συνεργάτιδες στο τεχνικό τιμ, η προπονήτρια Ναταλία Τσερνέτσκα και η technical controller Έλενα Στραβάκου, μίλησαν για τη σπουδαία επιτυχία στην κάμερα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας.

Τόνισαν ότι η συνταγή της επιτυχίας είναι η σκληρή δουλειά σε συνδυασμό με το ταλέντο, αλλά και η σωστή μελέτη και εφαρμογή των νέων κανονισμών, ενώ υποσχέθηκαν νέες διακρίσεις στη συνέχεια.