Breaking News

«NCIS»: Πέθανε ο David McCallum (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο David McCallum, γνωστός για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στη σειρά "NCIS".

Σύμφωνα με το Deadline, o Σκωτσέζος ηθοποιός πέθανε ειρηνικά το πρωί της Δευτέρας (25/9), από φυσικά αίτια, στο Πρεσβυτεριανό Νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του.

Ο David McCallum ήταν το τελευταίο μέλος από το αρχικό καστ στο "NCIS" του CBS, όπου υποδύθηκε τον ιατροδικαστή Donald "Ducky" Mallard για δύο δεκαετίες. Σύμφωνα με το IMDb, πρωταγωνίστησε σε 457 επεισόδια από το 2003 έως το 2023. Το τελευταίο επεισόδιο, στο οποίο εμφανίστηκε, προβλήθηκε τον Μάιο του 2023.


«Για πάνω από 20 χρόνια, ο David McCallum ήταν αγαπητός στο κοινό σε όλο τον κόσμο παίζοντας τον σοφό, ιδιόρρυθμο και μερικές φορές αινιγματικό Dr. Donald ‘Ducky’ Mallard. Αλλά όσο και αν τον αγάπησαν οι θαυμαστές του, όσοι δούλεψαν με τον David τον αγαπούσαν πολύ περισσότερο. Ήταν λόγιος και τζέντλεμαν, πάντα ευγενικός, τέλειος επαγγελματίας και ποτέ δεν παράβλεπε ένα αστείο. Από την πρώτη μέρα, ήταν τιμή μας να συνεργαστούμε μαζί του και δεν μας απογοήτευσε ποτέ. Ήταν πολύ απλά ένας θρύλος. Ήταν επίσης οικογένεια και θα μας λείψει πολύ», είπαν οι εκτελεστικοί παραγωγοί του "NCIS", Steven D. Binder και David North. 

Κοινή συλλυπητήρια δήλωση εξέδωσαν, επίσης, η παραγωγή του "NCIS" και το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.


Ο David McCallum γεννήθηκε στη Γλασκώβη της Σκωτίας στις 19 Σεπτεμβρίου 1933, ενώ μετακόμισε στην Αμερική το 1961.

Κέρδισε ευρεία αναγνώριση τη δεκαετία του 1960, παίζοντας τον μυστικό πράκτορα Illya Kuryakin στην τηλεοπτική σειρά "The Man from U.N.C.L.E." (105 επεισόδια, 1964-1968).

Άλλοι αξιόλογοι τηλεοπτικοί του ρόλοι περιλαμβάνουν τον Carter στο "Colditz" (1972-1974) και τον Steel στο "Sapphire & Steel" (1979-1982).

Επίσης, έπαιξε και σε ταινίες, όπως: "A Night to Remember" (1958), "The Great Escape" (1963), "The Greatest Story Ever Told" (1965), "Three Bites of the Apple" (1967),  "Dogs" (1977), "The Watcher in the Woods"(1980) κ.α.

Ο David McCallum άφησε πίσω του τη σύζυγό του Katherine, τους γιους του Paul, Valentine και Peter, την κόρη του Sophie και τα οκτώ εγγόνια του.

«Ήταν ο πιο ευγενικός, ψύχραιμος, υπομονετικός και στοργικός πατέρας. Πάντα έβαζε την οικογένεια πάνω από τον εαυτό του» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο γιος του Peter McCallum, σε δήλωσή του εκ μέρους της οικογένειας.