Breaking News

Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες: Πρωτιά για την Ελλάδα στον συνολικό πίνακα μεταλλίων (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Με πέντε ακόμη μετάλλια ολοκλήρωσε η Ελλάδα την εντυπωσιακή παρουσία της στην Τεχνική Κολύμβηση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, το απόγευμα Σάββατου (16/9), στο Ηράκλειο της Κρήτης, αυτή τη φορά στα αγωνίσματα της Ανοιχτής Θάλασσας (Open Water). Το ένα από αυτά ήταν χρυσό, δύο ασημένια και δύο χάλκινα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΟΕ, τα μετάλλια κατέκτησαν:

• Στην κούρσα των 4 χιλιομέτρων επιφάνεια Ανδρών κυριάρχησε ο Μάριος Αρμουτσής, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 38:43.5, ενώ το ασημένιο πήρε ο Ηλίας Καλφίδης με επίδοση 38:44.9.

Η Εθνική μας ομάδα, με τους Μάριο Αρμουτσή, Αθανασία Καρατσιβή, Ηλία Καλφίδη και Σοφία Αναστασία Τσιάνου, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη μικτή σκυταλοδρομία 4 Χ 2 χλμ. επιφάνεια με 1ώρ.19:14.8.

• Στο αγώνισμα των 2 χλμ. διπλά πέδιλα ο Γιώργος Μαντζάκος, με 22:27.3 πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

• Επίσης το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε στον αγώνα των 4 χιλιομέτρων επιφάνεια Γυνσικών η Σοφία Αναστασία Τσιάνου με 45:35.6.

H ελληνική αποστολή της Τεχνικής Κολύμβησης ολοκλήρωσε τους αγώνες στο Ηράκλειο με τη θριαμβευτική πρωτιά στον πίνακα των μεταλλίων με συνολικά 19 μετάλλια, από τα οποία 8 χρυσά, 5 ασημένια και 6 χάλκινα. Δεύτερη η Ιταλία με 19, αλλά λιγότερα χρυσά (6-6-7) και τρίτη η Αίγυπτος με 8 (2-2-4).


Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Καλαϊτζογλίδης δήλωσε σχετικά στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο μυστικό, για το πώς έρχονται οι επιτυχίες στο άθλημα της Τεχνικής κολύμβησης. Το μυστικό μας είναι η συστηματική δουλειά σε όλα τα επίπεδα. Έχοντας τη στήριξη της Ομοσπονδίας μας. Το μέλλον μας ανήκει».