Breaking News

Προκριματικά Euro 2024: Ελλάδα - Γιβραλτάρ 5-0 (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το βράδυ της Κυριακής (10/9), η Εθνική ομάδα των ανδρών επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και, προσφέροντας πλούσιο θέαμα στους Έλληνες φιλάθλους που βρέθηκαν στην «ΟΠΑΠ Arena», επικράτησε εύκολα με 5-0 του Γιβραλτάρ για τα προκριματικά του Euro 2024.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΠΟ, η Εθνική είχε να πετύχει νίκη με πέντε γκολ διαφορά από τις 17 Νοεμβρίου 2007, όταν είχε επικρατήσει με το ίδιο σκορ της Μάλτας για τα προκριματικά του Euro 2008, ενώ πέντε φορές είχε σκοράρει και επί της Λετονίας (5-2) στις 10 Οκτωβρίου 2009 για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010.

Η ελληνική ομάδα ήταν καταιγιστική σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και θα μπορούσε να πετύχει πολλά περισσότερα γκολ από τα πέντε που πέτυχε. Το Γιβραλτάρ δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό σε καμία στιγμή του παιχνιδιού και δεν επισκέφτηκε σχεδόν καθόλου την περιοχή της Ελλάδας.

Για την Εθνική μας, δύο γκολ πέτυχε ο Μαυροπάνος, στο 23’ με κεφαλιά και στο 82’ με κοντινό πλασέ. Ήταν μάλιστα τα πρώτα του γκολ με την γαλανόλευκη.

Δύο γκολ πέτυχε και ο Μασούρας, με ωραίες ατομικές ενέργειες στο 70’ και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ το σκορ για την ελληνική ομάδα είχε ανοίξει ο Πέλκας στο 9’, ο οποίος είχε και δοκάρι στο 51’.


Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Ρότα (83' Χατζηγιοβάννης), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης, Μπουχαλάκης (68' Παπανικολάου), Πέλκας  (83' Αλεξανδρόπουλος), Μπακασέτας, Μασούρας, Παυλίδης (68' Γιακουμάκης), Φούντας (68' Ιωαννίδης).

Γιβραλτάρ: Κούλινγκ, Χάρτμαν (83' Μπαντρ), Μπρίτο, Ρ. Τσιπολίνα, Μουέλχι (90' Σάντος), Τζόλεϊ, Πόσο (90' Κασκιάρο), Σέρτζεντ, Ρόναν, Γουόκερ, Ντε Μπαρ.

*Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα από τις πλημμύρες στην Ελλάδα αλλά και για τους σεισμοπαθείς στο Μαρόκο.

*Στο άλλο ματς του ομίλου της Εθνικής μας, η Ολλανδία επικράτησε στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας με 2-1.