Breaking News

Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: Νεκρός ο 69χρονος πιλότος (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Νεκρός εντοπίστηκε ο 69χρονος πιλότος του ελικοπτέρου, που κατέπεσε χθες (28/9) σε θαλάσσια περιοχή στην παραλία Αχλαδιού, στην Εύβοια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η σορός του άτυχου πιλότου εντοπίστηκε μέσα στην άτρακτο του ελικοπτέρου.


Νωρίτερα, το πρωί της Παρασκευής (29/9), το Λιμενικό Σώμα ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε:

«Ενημερώθηκαν πρωινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Αιδηψού, Βόλου, Κύμης, Σκιάθου, Αλοννήσου, Σκύρου και Σκοπέλου, για πτώση ελικοπτέρου στη θαλάσσια περιοχή 0,1 ν.μ. ανατολικά της παραλίας ”Φραγκάκη” ν. Εύβοιας, μεταξύ της περιοχής “Αχλαδιού” και “Κοτσικιάς”.

Το εν λόγω ελικόπτερο είχε απογειωθεί από το Μαντούδι Εύβοιας και είχε προορισμό την βιομηχανική περιοχή Βόλου Μαγνησίας.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. εφαρμόστηκε άμεσα το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό του ελικοπτέρου, με μοναδικό επιβαίνοντα τον 69χρονο ημεδαπό κυβερνήτη του, από τέσσερα (04) περιπολικά σκάφη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, ένα (01) ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα (01) ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, δύο (02) Α/Κ σκάφη και ένα (01) θαλάσσιο ταξί με επιβαίνοντες δύο στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σκιάθου, ενώ για το σημείο αναχώρησε κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (Μ.Υ.Α.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Οι έρευνες συνεχίζονται. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αιδηψού».