Breaking News

Tupac Shakur: Συνελήφθη ύποπτος 27 χρόνια μετά τη δολοφονία του (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η αστυνομία των ΗΠΑ κατηγορεί έναν πρώην αρχηγό συμμορίας για τη δολοφονία του ράπερ Tupac Shakur το 1996. 27 χρόνια μετά, πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη σε μια μακροχρόνια υπόθεση που εξακολουθεί να απασχολεί το κοινό.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, o γεννημένος στη Νέα Υόρκη θρύλος του hip-hop πυροβολήθηκε τέσσερις φορές μέσα από ένα αυτοκίνητο στο Λας Βέγκας, σε ηλικία 25 ετών, ενώ βρισκόταν στο απόγειο της δόξας του

Χθες (Παρασκευή, 29/9), το δικαστήριο της Νεβάδα κατήγγειλε τον 60χρονο Duane "Keffe D" Davis για μια κατηγορία σχετικά με συμμετοχή σε φόνο.

Η αστυνομία λέει ότι σχεδίασε τον φόνο, καθώς ο ανιψιός του είχε εμπλακεί σε καυγά με τον Shakur σε ένα καζίνο, λίγο πριν πυροβοληθεί ο ράπερ στις 7 Σεπτεμβρίου 1996. Πέθανε στο νοσοκομείο λίγες μέρες αργότερα.

Ο Davis συνελήφθη κοντά στο σπίτι του στο Λας Βέγκας νωρίς την Παρασκευή και θα εμφανιστεί στο δικαστήριο εντός των επόμενων ημερών.

Ο Greg Kading, ένας συνταξιούχος αστυνομικός ντετέκτιβ του Λος Άντζελες που πέρασε χρόνια ερευνώντας τη δολοφονία του Shakur, είπε στο Associated Press ότι δεν εκπλήσσεται από τη σύλληψη του Davis. «Όλοι οι άλλοι άμεσοι συνωμότες ή συμμετέχοντες είναι νεκροί. O Davis είναι ο τελευταίος άνθρωπος που συμμετείχε στο περιστατικό», είπε χαρακτηριστικά.

Στο δικαστήριο, ο εισαγγελέας Marc DiaGiacomo περιέγραψε τον Davis - πρώην αρχηγό της συμμορίας του South Side Compton Crips - ως «τον επικεφαλής που διέταξε τον θάνατο του Shakur».

Ο Tupac Amaru Shakur (το πραγματικό του όνομα ήταν Lesane Parish Crooks), που γεννήθηκε στις 16 Ιουνίου 1971, ήταν γνωστός και με τα καλλιτεχνικά ψευδώνυμα 2Pac και Makaveli. Είχε πουλήσει περισσότερους από 75 εκατομμύρια δίσκους σε όλον τον κόσμο και θεωρείται ευρέως ένας από τους καλύτερους ράπερ όλων των εποχών και ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς.

Δείτε το σχετικό βίντεο του Euronews.


Με πληροφορίες από: BBC