Breaking News

Θλίψη για την απώλεια του Μπόμπι Τσάρλτον (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Θλίψη προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Σερ Μπόμπι Τσάρλτον. Ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που ήταν μέλος της Εθνικής Αγγλίας που κατέκτησε το Μουντιάλ το 1966, πέθανε σε ηλικία 86 ετών, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του. Τον Νοέμβριο του 2020, είχε ανακοινωθεί ότι διαγνώστηκε με άνοια.

Ο Μπόμπι Τσάρλτον είχε 106 συμμετοχές στην Εθνική Αγγλίας και σημείωσε 49 διεθνή γκολ, ρεκόρ για τη χώρα του εκείνη την εποχή.

Κατά τη διάρκεια της 17χρονης καριέρας του στην πρώτη ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε τρία πρωταθλήματα, ένα Ευρωπαϊκό Κύπελλο και ένα Κύπελλο Αγγλίας. Μάλιστα, ήταν ένας από τους επιζήσαντες του τραγικού αεροπορικού δυστυχήματος του Μονάχου το 1958...

Στις εκλογές της IFFHS για την ανάδειξη των κορυφαίων του 20ού αιώνα κατέλαβε τη 10η θέση. Προς τιμήν της μεγάλης καριέρας που είχε πραγματοποιήσει στην εθνική Αγγλίας, ανακηρύχθηκε ιππότης το 1994 (ο τίτλος του Σερ, που περιέχεται και στο όνομά του).

Σύμφωνα με το BBC, η οικογένεια του ανακοίνωσε ότι «"Έφυγε" ήσυχα τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (21/10)».

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Ο σερ Μπόμπι Τσάρλτον κατατάσσεται ως ένας από τους μεγαλύτερους και πιο αγαπημένους παίκτες στην ιστορία του συλλόγου μας. Ο σερ Μπόμπι ήταν ήρωας για εκατομμύρια, όχι μόνο στο Μάντσεστερ ή στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και όπου παίζεται ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο. Θαυμάστηκε τόσο για το αθλητικό του πνεύμα και την ακεραιότητά του όσο και για τις εξαιρετικές του ιδιότητες ως ποδοσφαιριστής. Ο σερ Μπόμπι θα μνημονεύεται πάντα ως γίγαντας του παιχνιδιού».

«Τα ειλικρινή συλλυπητήρια του συλλόγου στη σύζυγό του, τις κόρες του, τα εγγόνια του και όλους όσοι τον αγάπησαν» σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.


Με πληροφορίες από: BBC