Breaking News

ΗΠΑ: Μακελειό στο Maine - Ένοπλος σκόρπισε τον θάνατο (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μακελειό σημειώθηκε στο Lewiston της πολιτείας Maine των βορειοανατολικών ΗΠΑ, όπου ένας άνδρας άνοιξε πυρ σε διάφορα σημεία της πόλης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press, ένας άνδρας άνοιξε πυρ σε ένα μπαρ και μια αίθουσα μπόουλινγκ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 16 ανθρώπους, τραυματίζοντας δεκάδες άλλους και ρίχνοντας στο χάος το Lewiston, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας (περίπου 38.000 κατοίκους), μετά το Portland. Να σημειωθεί ότι άλλες πηγές από διεθνή δίκτυα ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους 22.

Οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη, ενώ οι κάτοικοι έλαβαν προειδοποίηση να αποφύγουν τις μετακινήσεις.

Ένα δελτίο πληροφοριών της αστυνομίας εντόπισε ως ύποπτο τον  40χρονο Robert Card, ο οποίος είχε εκπαιδευτεί ως εκπαιδευτής πυροβόλων όπλων σε εγκατάσταση του Στρατού Εφεδρείας των ΗΠΑ στο Maine. Το έγγραφο αναφέρει ότι ο Card είχε παραμείνει σε μια μονάδα ψυχικής υγείας για δύο εβδομάδες το καλοκαίρι του 2023. Ωστόσο, δεν παρείχε συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με τη θεραπεία ή την κατάστασή του.

Το έγγραφο ανέφερε, επίσης, ότι ο Card είχε δηλώσει πως άκουγε φωνές και είχε απειλήσει να πυροβολήσει στη στρατιωτική βάση εκπαίδευσης στο Saco του Maine.

Η αστυνομία του Lewiston ανέφερε σε προηγούμενη ανάρτηση στο Facebook ότι είχε να κάνει με ένα περιστατικό μαζικών πυροβολισμών στο Schemengees Bar and Grille και στην αίθουσα μπόουλινγκ Sparetime Recreation, η οποία βρίσκεται περίπου 6,4 χιλιόμετρα πιο μακριά.


Η αστυνομία δημοσίευσε φωτογραφίες του ένοπλου υπόπτου στο Facebook. Οι Αρχές ανέφεραν ότι οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν χθες, λίγο πριν τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης (25/10).


Δύο αξιωματούχοι επιβολής του νόμου είπαν στο Associated Press ότι τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί. Επίσης, δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν.

Το βράδυ της Τετάρτης, υπήρξε προειδοποίηση και για τους κατοίκους της πόλης Lisbon, περίπου 13 χιλιόμετρα μακριά από το Lewiston, καθώς εντοπίστηκε εκεί ένα ύποπτο όχημα.

Η Melinda Small, ιδιοκτήτρια του Legends Sports Bar and Grill, είπε ότι το προσωπικό κλείδωσε αμέσως τις πόρτες, καθώς ένας πελάτης ανέφερε ότι άκουσε για τους πυροβολισμούς στην αίθουσα μπόουλινγκ. Η αστυνομία έφτασε σύντομα στο σημείο. Όλοι οι πελάτες στο μπαρ είναι ασφαλείς.


Πληροφορίες από: Associated Press (AP)