Breaking News

Δικηγόροι Εύας Καϊλή: «Το όνομά της δεν αναφερόταν καν στη δικογραφία» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μιλώντας στο Euronews, οι δικηγόροι της πρώην Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποκαλύπτουν ότι στη δικογραφία δεν υπάρχει αναφορά για χρηματισμό της Εύας Καϊλή από το Κατάρ και το Μαρόκο. Μάλιστα, καλούν το Ευρωκοινοβούλιο να πάρει θέση.

Πριν λίγους μήνες και συγκεκριμένα στις 14 Απρίλιου 2023 η Εύα Καϊλή - μία από τους βασικούς υπόπτους στην υπόθεση Qatar Gate - είχε αποφυλακιστεί από τις υπερσύγχρονες φυλακές του Χάρεν των Βρυξελλών. 

Σχεδόν ένα χρόνο μετά τη σύλληψη της Εύας Καϊλή, οι Βέλγοι δικηγόροι της Ελληνίδας ευρωβουλευτή προτρέπουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να ενεργήσει, αναγνωρίζοντας ότι παραβιάστηκε η ασυλία της.

Όπως μετέδωσε το Euronews, οι δικηγόροι ισχυρίζονται ότι η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διερευνήθηκε παράνομα από τη βελγική αστυνομία και τις μυστικές υπηρεσίες, καθώς ως ευρωβουλευτής προστατευόταν από τη βουλευτική ασυλία.

Όμως, με την έκδοση απόφασης να εκκρεμεί ακόμη για το θέμα, οι δικηγόροι προειδοποιούν τώρα ότι θα λάβουν μέτρα κατά του Ευρωκοινοβουλίου.

«Δεν μπορείτε να ονομάζετε πλέον αυτή την υπόθεση Qatar Gate, αυτό τελείωσε. Πρέπει να την ονομάζετε Belgian Gate. Οι μυστικές υπηρεσίες έκαναν την αναφορά που έδωσαν στον ομοσπονδιακό εισαγγελέα, τον Απρίλιο του περασμένου έτους. Αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι ότι η Εύα Καϊλή, το όνομά της δηλαδή, δεν αναφέρθηκε καθόλου σε εκείνη την αναφορά. Άρα, δεν υπήρχε καμία υποψία εναντίον της. Υπήρχαν πολλές άλλες υποψίες εναντίον άλλων προσώπων που στην αρχή της υπόθεσης δεν ενοχλήθηκαν καθόλου», τόνισε ένας από τους δικηγόρους της.


Η ομάδα της Καϊλή κατηγορεί τον δικαστή Μισέλ Κλεζ, που ήταν στο παρελθόν επικεφαλής της έρευνας, ότι προσπάθησε να προστατεύσει άλλους ευρωβουλευτές. Επίσης, εξακολουθεί να υπερασπίζεται σθεναρά την αθωότητά της.