Breaking News

ΔΥΠΑ - «Work in Greece»: Στις 7 Φεβρουαρίου η πρώτη διαδικτυακή Ευρωπαϊκή Ημέρα Καριέρας για τον τουρισμό

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στο πλαίσιο των δράσεων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), το Εθνικό Γραφείο Συντονισμού EURES της ΔΥΠΑ διοργανώνει την πρώτη διαδικτυακή Ευρωπαϊκή Ημέρα Καριέρας για τον Τουρισμό “Work in Greece”, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024, από τις 10:00 έως τις 16:00.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΥΠΑ, η εκδήλωση υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή πλατφόρμα European Online Job Days και επικεντρώνεται αποκλειστικά στους κλάδους του τουρισμού, της φιλοξενίας και της εστίασης, με στόχο τη διασύνδεση Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών που αναζητούν εργασία με τις επιχειρήσεις του κλάδου στην Ελλάδα που αναζητούν προσωπικό για τη θερινή τουριστική περίοδο 2024.

Οι τουριστικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση μπορούν άμεσα να δημιουργήσουν το προφίλ τους (εγγραφή ή είσοδος) και να αναρτήσουν τις θέσεις εργασίας έως και την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου. Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 80 επιχειρήσεις που προσφέρουν περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων και επιπέδων εξειδίκευσης.

Για εγγραφή ή σύνδεση, όπως και για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: https://europeanjobdays.eu/en/event/work-greece-fiλoξeniα

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες που αναζητούν εργασία έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν ή να συνδεθούν δωρεάν στην πλατφόρμα καθημερινά και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, με στόχο να καταχωρήσουν το βιογραφικό τους σημείωμα, να βρουν ευκαιρίες απασχόλησης, να ενημερωθούν για την αγορά εργασίας της Ελλάδας και να συνομιλήσουν με τους εργοδότες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κάθε ενδιαφερόμενος/η θα μπορεί να:

• παρακολουθήσει παρουσίαση για την Αγορά Εργασίας της Ελλάδας στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα.
• παρακολουθήσει την παρουσίαση «Πώς να δημιουργήσω ένα αποτελεσματικό βιογραφικό» στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα.
• παρακολουθήσει την παρουσίαση του εργαλείου της Δ.ΥΠ.Α. myDYPAlive
• βλέπει το προφίλ των επιχειρήσεων που αναζητούν προσωπικό και τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας.
• πραγματοποιήσει επιτόπου διαδικτυακές συνεντεύξεις με επιχειρήσεις.
• συνομιλήσει απευθείας με τους εγγεγραμμένους εργοδότες και συμβούλους EURES της Δ.ΥΠ.Α. μέσω του διαδικτυακού εργαλείου live CHAT

Μπορείτε να αποστείλετε τα ερωτήματά σας στο email: euresgreecejobs@dypa.gov.gr

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο EURES (EURopean Employment Services) εγκαινιάστηκε το 1994 για να συντονίσει τη διακρατική πολιτική κινητικότητας των εργαζομένων σύμφωνα με τη βασική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων. Το Δίκτυο προωθεί τη συνεργασία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας (ELA), των Δημόσιων Υπηρεσιών Απασχόλησης της Ευρώπης.

Οι κύριοι ρόλοι του Δικτύου EURES είναι να παρέχει πληροφορίες, συμβουλευτικές υπηρεσίες και υπηρεσίες σύζευξης, αλλά και να υποστηρίζει / διευκολύνει όσους αναζητούν εργασία σε μία άλλη Ευρωπαϊκή χώρα. Επιπλέον, παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες στους εργοδότες, προκειμένου να βρουν κατάλληλους υποψηφίους για εργασία. Οι υπηρεσίες EURES προσφέρονται δωρεάν.