Breaking News

Πέθανε η τραγουδίστρια Essra Mohawk (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 75 ετών η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Essra Mohawk, η οποία ηχογράφησε δώδεκα άλμπουμ και είδε τη διασκευή της Cyndi Lauper για την επιτυχία της «Change of Heart» στο Νο. 3 του Billboard Hοt 100.

Σύμφωνα με το Deadline, η Essra Mohawk πέθανε στις 11 Δεκεμβρίου στο σπίτι της στο Νάσβιλ, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, η ονειροπόλα τραγουδίστρια, που περιέγραψε τον εαυτό της ως παιδί των λουλουδιών, δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει στα αστέρια. Ωστόσο, χάραξε μια μακρά καριέρα σε μια πολύ γόνιμη μουσική εποχή, παίζοντας μεταξύ άλλων με τον Frank Zappa και τον Jerry Garcia.

Η Essra Mohawk ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστεί στο φεστιβάλ Woodstock τον Αύγουστο του 1969, αλλά ο οδηγός της πήρε λάθος στροφή στο δρόμο με αποτέλεσμα να μην προλάβει να φτάσει εγκαίρως.

«Φτάσαμε εκεί την πρώτη νύχτα για να ακούσουμε μόλις τον τελευταίο στίχο του τελευταίου τραγουδιού της τελευταίας πράξης. Μετά η σκηνή σκοτείνιασε πριν φτάσουμε σε αυτήν από το πάρκινγκ», είχε αναφέρει σε μια συνέντευξή της το 2009.

Η Essra Mohawk ηχογράφησε τουλάχιστον δώδεκα άλμπουμ όλα αυτά τα χρόνια. Στη δεκαετία του 1970, συνέβαλε στα τραγούδια «Sufferin' Till Suffrage» και «Interjections!» για τα μικρού μήκους κινούμενα σχέδια του Schoolhouse Rock, που προβαλλόταν κάθε Σάββατο.

Οι μεγαλύτερες επιτυχίες της ήρθαν ως «όχημα» για άλλους καλλιτέχνες. Η Cyndi Lauper διασκεύασε το «Change of Heart»  το 1987, βλέποντάς το να ανεβαίνει στο Νο. 3 του Billboard Hοt 100.



Δύο χρόνια αργότερα, η Tina Turner κυκλοφόρησε μια διασκευή του τραγουδιού της «Stronger Than the Wind».



Σε μια κάπως περίεργη «νότα» στην καριέρα της, η Mohawk είχε εμφανιστεί στην εκκεντρική εκπομπή του Chuck Barris, «The Gong Show» (ερασιτεχνικός διαγωνισμός ταλέντων), ερμηνεύοντας το τραγούδι της «Appointment With a Dream».

Η Essra Mohawk, που κυκλοφόρησε το τελευταίο της άλμπουμ «The One and Only» το 2019, άφησε πίσω της έναν ξάδερφό της, τον Jeff Hurvitz.