Breaking News

Πέθανε στα 56 του ο Gil de Ferran (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 56 ετών ο Gil de Ferran, ο γαλλικής καταγωγής Βραζιλιάνος οδηγός αγώνων, που κέρδισε το πρωτάθλημα Indianapolis 500 το 2003.

H Συνομοσπονδία Αυτοκινήτου της Βραζιλίας (CBA) ανακοίνωσε ότι πέθανε στις 29 Δεκεμβρίου, στην Opa-Locka της Φλόριντα, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο και καρδιακή ανακοπή.

Ο de Ferran - που οδηγούσε σε ένα ιδιωτικό event με τον γιο του, στο "The Concours Club" - μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, αλλά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη  ζωή.

Σύμφωνα με το Deadline, o πρόεδρος της CBA, Giovanni Guerra, δήλωσε: «Εκ μέρους μου και ολόκληρης της οικογένειας της CBA, προσευχόμαστε στον Θεό να δεχθεί τον αδερφό μας με όλες τις δόξες και να στηρίξει την οικογένειά του, τους φίλους του και τα εκατομμύρια των θαυμαστών του σε όλο τον κόσμο».


Ο Gil de Ferran γεννήθηκε στη Γαλλία και συγκεκριμένα στο Παρίσι, στις 11 Νοεμβρίου 1967 και γνώρισε επιτυχία στους αγώνες. Κατέκτησε το βρετανικό πρωτάθλημα Formula 3 το 1992 και κέρδισε δύο τίτλους CART World Series Champion το 2000 και το 2001.


Το 2003, κατέκτησε το Indy 500 (αγώνας 500ων μιλίων της Ινδιανάπολης) για την Team Penske, κερδίζοντας τον Βραζιλιάνο συμπαίκτη του Hélio Castroneves και τον, επίσης, Βραζιλιάνο Tony Kanaan.


O Gil de Ferran είχε καριέρα και στη Formula 1, καθώς εργάστηκε ως αγωνιστικός διευθυντής για τις ομάδες BAR/Honda (2005-2007) και McLaren (2018-2021). Τον Μάιο του 2023, η McLaren τον είχε επαναφέρει ως σύμβουλο.

Τον Ιούλιο του 2013, το περιοδικό Autosport τον χαρακτήρισε ως έναν από τους 50 καλύτερους οδηγούς που δεν έχουν αγωνιστεί ποτέ στη Formula 1.


Ο Gil de Ferran άφησε πίσω του την Αγγλίδα σύζυγό του Angela και τα δύο παιδιά τους. Μετά την είδηση του θανάτου του, ο Roger Penske από την Team Penske δημοσίευσε μια δήλωση, στην οποία ανέφερε: 

«Είμαστε τρομερά λυπημένοι που μάθαμε για τον τραγικό θάνατο του Gil de Ferran. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας απευθύνονται στην Angela, την Anna, τον Like και ολόκληρη την οικογένειά του.

Ο Gil όρισε την κλάση ως οδηγός και ως κύριος. Ως πρωταθλητής Indycar και νικητής του Indianapolis 500, ο Gil πέτυχε τόσα πολλά κατά τη διάρκεια της καριέρας του, τόσο εντός όσο και εκτός πίστας.

Ο Gil ήταν αγαπητός σε τόσους πολλούς. Ήταν πολύ καλός φίλος με την οικογένεια της Ομάδας Penske και Indycar, καθώς και με ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο θάνατος του Gil είναι μια τρομερή απώλεια και θα λείψει πολύ».


Με πληροφορίες από: Deadline (και wikipedia)