Breaking News

Πέθανε η τραγουδίστρια Lola Dee (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 95 ετών η τραγουδίστρια Lola Dee, που ερμήνευσε το επιτυχημένο κομμάτι «Pretty Eyed Baby».

Σύμφωνα με το Deadline, ο μάνατζερ της ανακοίνωσε ότι η Lola Dee άφησε την τελευταία της πνοή από φυσικά αίτια σε νοσηλευτικό ίδρυμα στο Hinsdale του Ιλινόις των ΗΠΑ.

Η επιτυχία της «Pretty Eyed Baby» (1951) ανέβηκε στο Νο. 21 του Billboard Singles Chart. Τότε είχε το όνομα Lola Ameche.


Η τραγουδίστρια γεννήθηκε το 1928 στο Σικάγο του Ιλινόις. Το πραγματικό της όνομα ήταν Lorraine DeAngelis.

Άλλαξε το όνομά της σε Lola Dee τη δεκαετία του 1960 για να έχει περισσότερη απήχηση στο νεανικό κοινό.

Η Lola Dee περιόδευσε με τους Bob Hope, Jimmy Durante και Johnnie Ray και υπέγραψε συμβόλαιο με τις εταιρείες Columbia και Mercury τη δεκαετία του '50. Στην ακμή της, ηχογράφησε περισσότερα από 20 τραγούδια, μεταξύ των οποίων τα «Hitsity Hotsity», «Dance Me Loose», «Old Man Mose», «Down Yonder», «Take Two to Tango» και «Don’t Let the Stars Get in Your Eyes».

Στη δεκαετία του 1960, η ξανθιά πλέον τραγουδίστρια ηχογράφησε τα τραγούδια «Padre» και «Dig That Crazy Santa Claus». Κάτω από τη θυγατρική εταιρεία της Mercury, Wing Records, η διασκευή της στο «Only You (And You Alone)» των Platters πούλησε σχεδόν ένα εκατομμύριο αντίτυπα.


Η Lola Dee εγκατέλειψε τελικά τη μουσική της καριέρα προκειμένου να φροντίσει τη μητέρα της, όταν διαγνώστηκε με Αλτσχάιμερ. Η τραγουδίστρια άφησε πίσω της τον γιο της Barry, τον οποίο είχε αποκτήσει με τον σύζυγό της Ralph Valentino.