Breaking News

Matthew Perry: Η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατό του - Πέθανε από κεταμίνη (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο θάνατος του Matthew Perry ήταν ατύχημα που προκλήθηκε από τις «οξείες επιδράσεις της κεταμίνης», σύμφωνα με τον ιατροδικαστή της κομητείας του Λος Άντζελες.

Ο Matthew Perry - ο τηλεοπτικός Chandler της σειράς «Τα Φιλαράκια» - έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στις 28 Οκτωβρίου 2023, σε ηλικία μόλις 54 ετών. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο θάνατός του οφειλόταν σε πνιγμό στο τζακούζι, μετά από ανακοπή καρδιάς, ενώ φέρεται να είχε προηγηθεί αθλητική δραστηριότητα. Ο ηθοποιός είχε μιλήσει ανοιχτά στο παρελθόν για τη μάχη που έδωσε με το αλκοόλ και τις ουσίες.

Το People δημοσιεύει την έκθεση νεκροψίας του ιατροδικαστή της κομητείας του Λος Άντζελες, σύμφωνα με την οποία ο ηθοποιός ήταν «καθαρός για 19 μήνες» πριν από τον θάνατό του.

Ο Matthew Perry έκανε θεραπεία με κεταμίνη. Η τελευταία του θεραπεία έλαβε χώρα «μιάμιση εβδομάδα πριν το θάνατό του», ανέφερε η έκθεση. Ωστόσο, ο ιατροδικαστής σημείωσε ότι «η κεταμίνη στον οργανισμό του κατά τον θάνατό του δεν θα μπορούσε να προέρχεται από την τελευταία θεραπεία του».


Η κεταμίνη είναι ένα «αναισθητικό που έχει κάποιες παραισθησιογόνες επιδράσεις», σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών. «Διαστρεβλώνει την αντίληψη της όρασης και του ήχου και κάνει τον χρήστη να αισθάνεται αποκομμένος και ότι δεν έχει τον έλεγχο. Μπορεί να προκαλέσει μια κατάσταση καταστολής (ηρεμία και χαλάρωση), ακινησία, ανακούφιση από τον πόνο και αμνησία».

Η αυτοψία ανέφερε ότι ο Perry πέθανε λόγω οξέων επιδράσεων της κεταμίνης. Στους παράγοντες που συνέβαλαν στο θάνατό του περιλαμβάνονται ο πνιγμός, η στεφανιαία νόσος και οι επιδράσεις της βουπρενορφίνης (ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της διαταραχής χρήσης οπιοειδών). 

Ο θάνατός του κρίθηκε ως ατύχημα. Στα δείγματα αίματός του βρέθηκαν υψηλά επίπεδα κεταμίνης. «Ο πνιγμός προήλθε λόγω της πιθανότητας να βυθίστηκε στο τζακούζι χωρίς τις αισθήσεις του», σημειώνεται στη νεκροψία.