Breaking News

Νότια Κορέα: Μαχαίρωσαν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Νότιας Κορέας, Lee Jae-myung, μαχαιρώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην πόλη Busan.

Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του BBC, o Lee Jae-myung, ο οποίος έχασε οριακά στις προεδρικές εκλογές του 2022, μαχαιρώθηκε στην αριστερή πλευρά του λαιμού του το πρωί της Τρίτης (2/1), τη στιγμή που μιλούσε σε δημοσιογράφους στην πόλη Busan.

Ο δράστης συνελήφθη άμεσα στο σημείο. Ο  Lee Jae-myung υπέστη τραύμα στον λαιμό ενός εκατοστού και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο, ενώ είχε τις αισθήσεις του. Η αστυνομία είπε ότι το τραύμα του δεν ήταν απειλητικό για τη ζωή του.

Ο δράστης, που φαινόταν να είναι ένας άνδρας γύρω στα 50 ή τα 60, φέρεται να τον πλησίασε, ζητώντας αυτόγραφο. Στη συνέχεια του επιτέθηκε κα τον μαχαίρωσε.

Τα βίντεο και οι φωτογραφίες που ήρθαν στη δημοσιότητα, τον δείχνουν να καταρρέει στο έδαφος, τη στιγμή που αρκετοί άνθρωποι προσπάθησαν να συγκρατήσουν τον δράστη. 


Ο  Lee Jae-myung καταγράφηκε ξαπλωμένος στο έδαφος με κλειστά μάτια, ενώ κάποιος πίεζε στο πλάι του λαιμού του με ένα μαντήλι.


Το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap ανέφερε ότι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελικόπτερο.

Σύμφωνα με το BBC, εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος της Κορέας είπε ότι ο Lee Jae-myung υπέστη «τραύμα στη σφαγίτιδα φλέβα» και θα πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, καθώς το ιατρικό προσωπικό ανησυχεί για περαιτέρω αιμορραγία.

«Καταδικάζουμε έντονα την επίθεση και τη θεωρούμε ξεκάθαρη πράξη καταστροφής της Δημοκρατίας» είπε ο εκπρόσωπος, Kwon Chil-seung.

Ο 59χρονος Lee Jae-myung έχασε οριακά στις προεδρικές εκλογές του 2022 - με διαφορά μόλις 0,73% στις ψήφους - από τον σημερινό Πρόεδρο Yoon Suk-yeol. Μάλιστα, αναμένεται να είναι υποψήφιος και στις επόμενες προεδρικές εκλογές το 2027.