Breaking News

Kelvin Kiptum: Νεκρός σε τροχαίο ο παγκόσμιος ρέκορντμαν του μαραθωνίου (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ο Kelvin Kiptum, με την είδηση του θανάτου του να προκαλεί θλίψη στον κόσμο του στίβου και του αθλητισμού γενικότερα.

Ο 24χρονος δρομέας μεγάλων αποστάσεων και κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ μαραθωνίου σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στη χώρα του, στη δυτική Κένυα. Στο τροχαίο έχασε τη ζωή του και ο προπονητής του, ο Gervais Hakizimana από τη Ρουάντα, ο οποίος επέβαινε στο αυτοκίνητο.

Ο Kelvin Kiptum έκανε το ντεμπούτο του στον μαραθώνιο τον Δεκέμβριο του 2022, κερδίζοντας στη Βαλένθια με 2:01:53. Λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα, τον Οκτώβριο του 2023,  μόλις στην τρίτη του κούρσα στο αγώνισμα, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ του μαραθωνίου στο Σικάγο, τερματίζοντας σε 2:00:35.

Σύμφωνα με το BBC, που επικαλείται το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP), η αστυνομία ανέφερε ότι το τροχαίο συνέβη την Κυριακή (11/2), περίπου στις 23:00 το βράδυ (τοπική ώρα).

Η αστυνομία είπε ότι ο Kiptum ήταν ο οδηγός και έχασε τον έλεγχο του οχήματος για άγνωστο λόγο. Ο ίδιος και ο προπονητής του κατέληξαν στο σημείο...


Πληροφορίες του AFP αναφέρουν ότι ένας τρίτος επιβάτης, που ήταν γυναίκα, τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (World Athletics), στην οποία σημειώνεται, μεταξύ άλλων:

«Εκ μέρους όλων των World Athletics, στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες, τους φίλους, τους συμπαίκτες τους και το έθνος της Κένυας».