Breaking News

Μη κρατικά πανεπιστήμια: Η αιχμηρή ανάρτηση του Κασσελάκη - Πιερρακάκης: «Το βήμα που έχουμε κάνει είναι στέρεο» (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο Στέφανος Κασσελάκης  το επικείμενο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ έγραψε το Σάββατο (10/2) στα social media:

«Αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, σύμφωνα με οκτώ έγκριτους συνταγματολόγους, που εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση.

Με τον θεσμό του franchising (!) που εισάγει η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο, ετοιμαστείτε για «επενδύσεις» του κάθε διαπλεκόμενου που θέλει να ονομάσει το μαγαζάκι του πανεπιστήμιο.
 
Κρίμα που έκλεισε το Trump University μέσα σε όργιo σκανδάλων διαφθοράς, και δεν πρόλαβε να κάνει franchise στην Ελλάδα».


Νωρίτερα, ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανέφερε στην εκπομπή «Στούντιο με θέα» ότι το νομοσχέδιο θα έχει ψηφιστεί μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου.

Επίσης, o Κυριάκος Πιερρακάκης είπε ότι τα κριτήρια για την ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων θα είναι πολύ αυστηρά, ενώ τόνισε, απαντώντας στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οκτώ έγκριτοι συνταγματολόγοι:

«Το βήμα που έχουμε κάνει είναι εξαιρετικά στέρεο. Πολλοί άλλοι κορυφαίοι συνταγματολόγοι έχουν στηρίξει αυτή την απόφαση που έχουμε εισηγηθεί. Μάλιστα, σε πολλές γνωμοδοτήσεις χρησιμοποιούν το ρήμα "επιβάλλεται"...».