Breaking News

Ντόχα - Πόλο: Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Κροατία για τρίτη φορά στην ιστορία της (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στην κορυφή του κόσμου βρέθηκε η Κροατία, η οποία νίκησε την Ιταλία στον συγκλονιστικό τελικό 
των ανδρών, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα (17/2) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Ντόχα.

Η Κροατία στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια για τρίτη φορά στην ιστορία της, επικρατώντας της Ιταλίας στη διαδικασία των πέναλτι (15-13, κ.α. 11-11).

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΚΟΕ, η Κροατία επέστρεψε στην πρώτη θέση του κόσμου, ύστερα από το 2017 και τη Βουδαπέστη, ολοκληρώνοντας ένα θαυμάσιο δίμηνο με ασημένιο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό του Ζάγκρεμπ και χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο της Ντόχα.

Η Κροατία και η Ιταλία τα έδωσαν όλα στον τελικό στην «Aspire Dome» και βρίσκονταν «αγκαλιά» καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ενώ το φινάλε ήταν δραματικό. 1:40 πριν το τέλος ο Φοντέλι σκόραρε με πέναλτι για το 11-10 της Ιταλίας, όμως πέντε μόλις δευτερόλεπτα πριν το τέλος και την ώρα που οι Ιταλοί βρίσκονταν μισή ανάσα από το χρυσό μετάλλιο, ο Ρίνο Μπούριτς ισοφάρισε σε 11-11.

Η Κροατία επικράτησε με 15-13 στη διαδικασία των πέναλτι και ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου, προσθέτοντας στη συλλογή της το τρίτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της και 8ο συνολικά στην εν λόγω διοργάνωση.


Από την άλλη, η Ιταλία πρόσθεσε το 9ο μετάλλιο στη συλλογή της σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, μη καταφέρνοντας να επαναλάβει τον θρίαμβο του 2019 στη Γκουανγκζού.